Nu ska kungaparet träffa Leonore

Publicerad 2014-06-03

Mormor och morfar har inte fått mysa med sitt barnbarn på över tre månader.

Men här anländer kungen och drottningen till Hovstallet för att återigen få träffa sitt barnbarn Leonore.

Nu blir det blott andra gången som kung Karl Gustav och drottning Silvia träffar ditt barnbarn Leonore. Hon har nu hunnit bli tre och en halv månad gammal sedan deras första möte.

Kungen och drottningen såg förväntansfulla ut när de anlände till Hovstallet i centrala Stockholm.

De sågs senast i New York efter Leonores födelse den 20 februari. Kungaparet satte sig på ett flyg över Atlanten redan dagen efter förlossningen.

– Det är underbart att ha blivit mormor igen. Vi var ju dessutom där och fick se henne när hon bara var en dag gammal. Nu har det gått alldeles för lång tid och jag ser verkligen fram emot att träffa henne igen, sa drottning Silvia till Svensk Damtidning i slutet av april.

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och Leonore landade på Arlanda flygplats strax efter klockan sju i morse och möter upp kungaparet på Hovstallet.

Ser fram emot dopet

Nu på söndag ska Leonore döpas i Slottskyrkan på Drottningholm. Drottningen berättar att hon ser fram emot dopet.

– Ja, det är klart! Det blir ett litet och familjärt dop. Prinsessan Madeleines önskan var att få ha det på Drottningholm, där hon är född, och vi respekterar så klart hennes önskan.

Efter träffen med Leonore väntar en fullspäckad dag för kungafamiljen. Kungen och drottningen närvarar på en lunch för direktör Ylva Berg på Kungliga slottet innan drottningen besöker en barnkonferens med anledning av att FN:s barnkonvention fyller 25 år. Sedan avslutar de dagens program med att ge företräde åt svenska honorärkonsuler som är verksamma i Afrika, även det på Kungliga slottet.

ANNONS