Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Blev miljonär i baksätet på bilen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-17

Andreas vann på mobilen

Lördagen den 18 oktober skrapar Andreas Almqvist från Ed Triss Månadsklöver. Hade han inte haft tråkigt i bilen kanske det aldrig hade hänt.

– Sitter du i bilen var det första Svenska Spel frågade.

På fredagseftermiddagen är Andreas Almqvist, 26, på väg till flygplatsen och planet som ska ta honom till Stockholm. Det är tredje gången han besöker huvudstaden men aldrig tidigare har han haft så här mycket att hämta. Han är garanterad 1,2 miljoner kronor, men vill det sig väl kan det bli hela 15 miljoner.

Nervositeten gör sig påmind.

– Jag har inte tänkt så mycket på det men lite nervös är man allt. Det hör väl till. Men jag försöker ställa in mig på det lägsta beloppet.

Tråkigt bak i bilen

På väg till sambons föräldrar i Göteborg sitter Andreas Almqvist i baksätet på bilen.

– Det var den 4 juli, första dagen på semestern. Jag var uttråkad där bak och skrapade en Trisslott på mobilen. Där står det att jag ska kontakta kundtjänst. Jag fattade inte riktigt förrän de ringde upp. Det första de frågade var: ”Sitter du i bilen?” Ja, i baksätet, svarade jag.

Från baksätet i bilen till tv-studion i Stockholm tack vare mobiltelefonen. Även om han inte vet hur mycket han vinner har han ändå funderat på vad han skulle kunna göra för de extra pengarna.

– För det första blir det nytt tak till morsan. Det läcker betydligt, berättar Andreas Almqvist och skrattar högt. Sedan blir det nog en resa för mig och sambon. Längre har jag inte hunnit fundera.

Andreas Almqvist jobbar till vardags som arbetsledare på ett callcenter. I går var han ute på älgjakt.

– Jag har jagat i ett par år. Det blev ingen för mig men laget fällde tre stycken.

Har du funderat på vilka lotter du ska välja?

– Inte ett dugg! Det har varit tur från början till slut och jag får hoppas att det fortsätter.