Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Publikrusning till Ullevi

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-09-13

IFK Göteborg hoppas på 30000 på lördag

Fortfarande kvar i toppen av allsvenskan. Match mot grannarna och regerande mästarna från Borås. Premiärmatch för den hemvändande Tobias Hysén. Och så kommer det nog att bli sol.

Det drar ihop sig till en riktig jättepublik på Ullevi mellan IFK Göteborg och Elfsborg på lördag.

Publikförsäljningen har gått som tåget den senaste veckan och på Kamratgården följer man utvecklingen intensivt.

– Man har blivit lite av en siffernörd på sistone. Jag räknade precis ut att det nu sålts drygt 25400 biljetter. Det ser ruggigt bra ut, säger IFK Göteborgs Andrej Häggblad.

Kan det bli fullsatt?

– Njae, det kanske är lite att ta i. Men vi tror att vi i alla fall kan passera 30 000 åskådare.

Exakt hur Ullevi kommer att se ut på matchdagen är inte klart ännu. Det är bestämt att de svarta uppblåsbara väggarna längs planens kortsidor kommer att vara borta och skulle det verkligen behövas kan man öppna upp så att arenan tar runt 36000 åskådare.

Fotbollsabstinens i stan

Det ser onekligen bra ut. Till och med det ökända göteborgska höstvädret verkar vara på Blåvitts sida. SMHI har utlovat sol från klockan 12 på lördagen och framåt. Eventuellt kan det bli någon regnskur på lördagsmorgonen.

– Det känns som att alla förutsättningar samarbetar för oss nu. Det har gått bra för båda lagen och där finns en vänskaplig rivalitet. Tobbe har förstås en stor effekt med sitt stora blåvita hjärta och så har det varit speluppehåll ett tag nu som skapat lite fotbollsabstinens i stan, säger Andrej Häggblad.

Om åskådarantalet klättrar upp kring 30 000-kronors-strecket innebär det 3-4 miljoner kronor i biljettintäkter för IFK Göteborg.