Förvaringsboxen var full med knark

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-30

Obetald boxavgift blev 28-årig brottslings fall

Förvaringsbox nummer 99 på Centralen var 28-åringens hemliga narkotikagömma. I små chipspåsar förvarades 263 300 narkotiska tabletter.

Vid en servicegenomgång av förvaringsboxarna på Göteborgs centralstation visade displayen på box nummer 99 att avgiften inte betalts på nio dagar. Enligt policyn ska skåpen öppnas om de stått obetalda i en vecka.

I boxen hittades två väskor packade med 171 små chipspåsar. I varje chipspåse fanns flera tusen tabletter.

Polisens narkotikarotel analyserade tabletterna och det visade sig vara Diazepam, som är narkotika.

Försökte stoppa nykeln i munnen

Fyra dagar efter beslaget kom en man in på centralstationens bagageinlämning och krävde att få ut de två väskor som beslagtagits ur box 99. En polispatrull kallades till platsen för att kontrollera mannen.

När de visade sina legitimationer tog mannen upp en nyckel som han försökte stoppa i munnen. Poliserna tvingades att hålla fast mannen som gjorde så kraftigt motstånd att de beslöt sätta handbojor på honom.

Den 28-årige mannen, som är pakistansk medborgare, åtalades i går misstänkt för grovt narkotikabrott och våldsamt motstånd.

Flerårigt fängelsestraff

Han nekar till anklagelserna men hans besök vid förvaringsbox 99 har fångats av centralstationens övervakningskameror. Dessutom har hans dna hittats på en kam som låg i en av de beslagtagna väskorna.

– Han riskerar ett flerårigt fängelsestraff och så kommer jag att yrka på att han utvisas ur riket, säger kammaråklagare Peter Larsson.

ANNONS