Här vårdas den yngre brodern Tsarnajev

Publicerad 2013-04-21

Under natten mot lördagen greps Dzjochar Tsarnajev, svårt skadad efter ett flertal skador.

Runt Beth Israel-sjukhushet, där han vårdas, är säkerheten rigorös.

Hans tillstånd beskrivs som allvarligt, men inte livshotande.

Efter gårdagens dramatiska gripande, då polisen fann Dzjochar Tsarnajev under kapellet på en båt i stadsdelen Watertown i Boston, vårdas den misstänkte gärningsmannen för allvarliga skador.

När han greps blödde han från hals och ben. Enligt CBS News hade han förlorat så mycket blod att han inte skulle klarat natten, om han inte blivit gripen.

Skadorna hade han fått tidigare, i eldstriden med polisen, då hans äldre broder Tamerlan dödades.

Vårdas tillsammans med bomboffer

Den misstänkta 19-åringen vårdas på Beth Israel-sjukhuset i centrala Boston. Runt sjukhuset har man slagit en järnring och tungt beväpnade poliser står vakt dygnet runt, rapporterar AP.

På sjukhuset vårdas också elva av dem som skadades i bombattentatet mot Boston Maraton. Totalt befinner sig 50 personer fortfarande på sjukhus, för tre av dem är tillståndet kritiskt.

Dzjochar var under lördagen inte i gott skick nog att förhöras. Massachusetts guvernör Deval Patrick sa till journalister att han hoppas att 19-åringen överlever.

– Vi har en miljon frågor och de här frågorna behöver få svar.

Kan få dödsstraff

Under lördagen gjorde uppgifter till Boston Globe gällande att den yngre brodern Tsarnajev fortsatte att leva ett normalt liv, ända fram till torsdagen.

Han ska bland annat ha gått på lektioner och var till och med på fest tillsammans med klasskamrater.

Det är oklart när åtal kan väckas mot 19-åringen. Vad straffrubriceringen och påföljden blir avgörs om han prövas i en federal domstol, eller på delstatsnivå.

Döms han vid en federal domstol kan han få dödsstraff, även om det är ovanligt. Sedan 1963 har endast tre personer avrättas efter en federal rättegång, däribland Oklahomabombaren Timothy McVeigh.

Massachusetts avskaffade dödstraffet 1984.