Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Nytt fynd kan lösa mordet i Alperna

Publicerad 2012-09-09

Polisen har hittat mobiltelefoner i bilen där offren dödades

Polisen har hittat två mobiltelefoner i bilen där tre personer, varav en svensk kvinna, sköts ihjäl tidigare i veckan.

Fyndet kan komma att hjälpa polisen vidare i utredningen, rapporterar Sky News.

Den brittiska familjen med mamma, pappa, deras två döttrar och den svenska kvinnan, besköts i sin bil i onsdags eftermiddag vid en camping intill Annecysjön i de franska alperna.

Samarbete med brittisk polis

Nu har polisen hittat två mobiltelefoner inne i bilen, fynd som kan komma att leda dem närmare i jakten på mördarna. I och med de nya fynden kommer polisen nu kunna se om om familjen försökte kontakta någon innan massakern inträffade eller om de gjorde något samtal till räddningstjänsten, rapporterar Sky News.

Tidigare under dagen började brittisk polis även att undersöka familjens hus i Surrey, England, i samarbete med fransk polis. Polisen satte upp ett tält i närheten av huset, och ska även ha burit in lådor och väskor, samt fotograferat husets utsida i jakten på nya ledtrådar, enligt Sky News.

Dottern vårdas på sjukhus

Fyra människor mördades i den tragiska massakern. Mamman, pappan, och den svenska kvinnan, sköts ihjäl i bilen. Den 4-åriga dottern hittades efter åtta timmar under sin döda mammas ben. Hon var fysiskt oskadd men ska inte kunnat lämna något signalement på mördarna. Den 7-åriga dottern skottskadades och vårdas på sjukhus i Frankrike. En cyklist, Sylvain Mollier, 45, sköts ihjäl bredvid familjens bil, troligtvis för att undanröjas som vittne.