Han häktas för mord på sin fru

Publicerad 2016-04-02

Kalmar/Stockholm Den 54-åring som misstänks ha mördat sin fru häktades i dag på sannolika skäl misstänkt för mord.

Kvinnan hittades död i ett skogsparti i den lilla orten Silverdalen i Småland.

– Min klient förnekar alla former av brott, säger försvarsadvokat Peter Frisén.

I måndags kväll gjorde Ola, 54, och hans fru en makaber upptäckt. I ett skogsparti nära Silverån i Hultsfreds kommun låg en död kvinna.

Hon låg på mage med ansiktet mot marken. Paret larmade polis och när de anlände till platsen fattades misstanke om brott. Kort därefter greps kvinnans man – en 54-åring hemmahörande i Hultsfreds kommun.

Under lördagen hölls häktningsförhandling i polishuset i Kalmar. Maken häktades på sannolika skäl misstänkt för mord. Han belades med restriktioner under häktningen.

– Det finns risk för att mannen avviker eller försvårar utredningen. Det finns också en risk att han fortsätter sin brottsliga bana, sa kammaråklagare Jeanette Boye under förhandlingen.

Hävdar sin oskuld

54-åringen fortsatte att hävda sin oskuld.

– Han förnekar alla typer av brott. Eftersom det råder förundersökningssekretess kan jag inte gå in på några detaljer i ärendet. säger Peter Frisén.

Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar. Under den del som var offentlig uppträdde mannen samlat i rättssalen och tilltalade domaren flera gånger under förhandlingen. Han förklarade att han var oskyldig och motsatte sig häktning.

54-åringen påpekade att han mådde dåligt och därför inte klarade av att sitta i häktet Varpå lagmannen Laila Kirppu påtalade att det finns läkare som kan bistå under häktningstiden.

– Det är klart att han mår dåligt när det är så att hans hustru har dött. Han är bedrövad. Det är fruktansvärt att hans hustru är död – oavsett hur det har gått till, säger försvarsadvokat Peter Frisén.

Åtal ska vara väckt senast klockan 11 den 29 april.