Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ingrid, Inger

Carolins mördare förhörd igen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-26

I dag förhördes Carolin Stenvalls misstänkte mördare på nytt.

Om drygt två veckor kan åtal väckas.

Carolin Stenvall.

Dagens förhör kan vara ett av de sista med den misstänkte i den långa och omfattande utredningen. Mannen hördes om resultatet av de undersökningar som Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) gjort och som nyligen blev klara. Utredarna väntar på ytterligare några svar från SKL innan förundersökningsprotokollet kan sammanställas.

– Frågan om när slutförhöret kan hållas står och faller med när vi fått en fullständig redovisning av SKL och rättsläkare, säger åklagare Anette Ölmbro till TT.

Hon räknar med att åtalet mot 51-åringen kan väckas tidigast i mitten av februari. När åtalet väl väckts börjar rättegången en vecka senare och beräknas pågå i ungefär en vecka.

Livstids fängelse

Mannen riskerar livstids fängelse eftersom den rättspsykiatriska undersökningen visade att han inte lider av en allvarlig psykisk störning.

Carolin Stenvall försvann den 12 september på vägen mellan hemmet i Piteå och en arbetsintervju i Kiruna. På vägen skulle hon stanna i Gällivare och sova över hos några vänner men hon kom aldrig dit.

Misstankarna riktades tidigt mot den 51-årige Gällivarebon. Mannen, som nyligen fyllde 51 år, påstår i förhör efter förhör att han mötte henne på rastplatsen Stenbron utanför Gällivare. Det var där Carolins bil hittades dagen efter att hon försvann.

Gruvarbetaren har berättat att de hamnade i en dispyt om hans bilkörning. Enligt mannens version ska han sedan av misstag ha puttat Carolin så att hon slog huvudet i bilens dragkrok och dog. I panik tog han då med hennes kropp från platsen och begravde den.