Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Simon, Simone

Flera trafikolyckor under dagen

Publicerad 2014-07-30

Minst två personer har skadats allvarligt efter en trafikolycka norr om Helsingborg under onsdagseftermiddagen.

Fyra bilar var inblandade i olyckan.

Det var på E6 i höjd med Ödåkra norr om Helsingborg som en trafikolycka inträffade under onsdagseftermiddagen. Fyra bilar var inblandade i olyckan och minst två personer skadades allvarligt.

– Bärgningsbilar är på väg till platsen eftersom tre av bilarna behöver bärgas därifrån, säger Mats Hammar, pressinformatör vid polisen i Skåne.

Vid halv två-tiden under onsdagen inträffade ännu en trafikolycka. På riksväg 11, ungefär två kilometer utanför Veberöd, i riktning mot Sjöbo, i Skåne kolliderade tre personbilar. Hur olyckan gick till är fortfarande oklart, enligt polisen i Skåne.

– Någon av bilarna har haft släp tillkopplat och det har på något vis sammanstött där, säger Mats Hammar, informatör vid ledningscentralen i Skåne, till Aftonbladet.

Sex personer skadades i olyckan, varav en person blev allvarligt skadad och transporterades till Lunds lasarett. Även de övriga fem personer som var med i olyckan fick åka med ambulans till sjukhus.

– Trafiken har delvis letts om. Den har stått stilla i riktning mot Sjöbo, säger Mats Hammar.

Tidigare i dag inträffade en trafikolycka mellan två bilar på Hagebygatan i Norrköping.

Sex personer var inblandade i olyckan och av dessa har tre blivit förda till sjukhus med nackskador.

Enligt uppgift skall en bil ha framförts i hög fart och kört in i en annan bil vid ett övergångsställe.

Polisen söker nu i området efter föraren som tros vara skadad med tanke på att man såg avtrycket från huvudet i vindrutan. Minst två personer ska ha sprungit från platsen.

– Det finns en gärningsman som kan ha smitit från trafikolyckan, säger Anders Arvidsson, stationsbefäl vid polisen i Norrköping, till Aftonbladet.