Aftonbladet

Dagens namn: Uno

”Jag vill se mer professionalism”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-14

Här är läsarpanelens krav inför kvällens duell mellan Reinfeldt och Sahlin

Flyktingpolitik, utbildning och en hyfsad debatton.

Det efterfrågar aftonbladet.se:s egen läsarpanel inför kvällens duell mellan Reinfeldt och Sahlin.

– De lyssnar dåligt på varandra, säger Eva Lindblad, 50.

Tillsammans med företagaren Berit Södergren, 48, studenten Peter Hedberg, 18 och arbetslöse civilingenjören Hussein Hassan, 48 följer hon för aftonbladet.se:s räkning veckans alla debatter och dueller mellan partiledarna och de svenska regeringsalternativen.

Premiärdebatten i söndagens ”Agenda”, i SVT, fick godkänt. Men alla saknade något som de hoppas få mer av i kvällens duell mellan statsminister Fredrik Reinfeldt och oppositionsledaren Mona Sahlin.

Besked om invandring

Hussein Hassan och Berit Södergren saknade en diskussion kring invandringspolitiken.

– Jag hörde Reinfeldt prata om flyktingpolitiken som hastigast, och det är ett stort problem som borde diskuteras mer. Titta exempelvis på vad som händer i Italien just nu med rasismen och alla problemen där, säger Hussein.

– Jag hade velat ha fler besked om invandringen, säger Berit.

Studenten Peter Hedberg vill att partiledarna pratar mer utbildning.

– Man sa ingenting om vilket betygssystem som ska råda och i den frågan är osäkerheten redan stor. De sa inte ett ord om grundskole- och gymnasieutbildning.

”De lyssnar dåligt”

Peter saknade också en diskussion kring frågan om EU och den nya grundlagen, Lissabonfördraget. Och så vill han höra mer om jämställdheten på arbetsmarknaden.

Mest kritisk efter söndagens debatt var Eva Lindblad, 50 år och arbetslös. Nu kräver hon bättring.

– Jag vill se mer professionalism. Till exempel tycker jag att de inte kan debattera. De lyssnar dåligt på varandra, pratar i mun på varandra. De följer inte uppsatta regler.

Efter kvällens duell mellan Sahlin och Reinfeldt återkommer Berit, Hussein, Peter och Eva med nya kommentarer på aftonbladet.se.