Han är TFF:s glidare

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-18

Erik Sundin: Grabbarna kallar mig för ”Stekaren”

Förväntningarna på Erik Sundin är höga inför den allsvenska premiären om knappt två veckor. ”Jag ser jag gärna att han landar på mellan fem och tio mål och så ett antal assists på det”, säger tränaren Tom Prahl.

Han är 08:an som vägrar bosätta sig i Trelleborg.

Lagkamraterna kallar honom för ”stekaren”.

Punkt SE har träffat en nyförlovad Erik Sundin, 29.

Är TFF bättre i år än i fjor?

– Ja, överlag är det bättre kvalitet rakt igenom. Bjurström och Haynes har kommit in i det ännu mer och så har vi fått bra spelare som Andreas Drugge, Paulino och Mattias Nylund.

Är det stor skillnad på Tom Prahl och Conny Karlsson?

– Jag har inget att klaga på när det gäller Conny – jag fick ju fullt förtroende – men nu är vi tillbaka till basic, går igenom försvarsspel och speluppbyggnad. Vi har väl snackat mer teori sen Tom kom än under hela förra säsongen.

På vilken position vill du helst spela?

– Jag vet inte riktigt hur Tom ser på det men jag är flexibel. Fast en plats på vänsterkanten vore inte fel.

Du och din tjej bor i Malmö. Varför?

– Jag bodde på Stadshotellet i Trelleborg en månad när jag kom hit men det passade inte, jag kommer ju från en storstad. Dessutom jobbar min sambo på UMAS och redan innan jag skrev på gjorde jag klart för TFF att det är Malmö som gäller.

Jag har kört om dig med bil efter era matcher. Kostym, wetlook, solbrillor och tjej i framsätet – du verkar vara värsta glidaren?

– Haha, grabbarna kallar mig för ”Stekaren” men jag vet inte om jag är en glidare. Men visst, jag kommer ju från Stockholm och går jag ut så är det Stureplan som gäller. Det är det enda stället som är riktigt kul även om det inte är helt fel på Lilla Torg heller.

Har du gett upp planerna på att bli fotbollsproffs?

– Jag är för gammal för att gå och dagdrömma om såna saker och jag vet att jag aldrig kommer till England, Spanien eller Italien. Men en dansk storklubb vore inte helt fel, dels för att få spela inför mycket folk och dels ur den ekonomiska aspekten.

Är det tråkigt att spela på Vångavallen då?

– Nej, men lite mer folk på matcherna hade inte skadat.

Ditt kontrakt går ut efter säsongen. Hur ser du på framtiden?

– Fotbollsmässigt vet jag inte alls vad som händer. Jag spelar gärna tills jag är 35 men jag har alltid varit mån om det civila livet också. Jag har tidigare jobbat som säljare och just nu pluggar jag lite affärs- och marknadsjuridik. Sen har jag fortfarande planer på att utbilda mig till polis.

Familjefadern Erik Sundin då?

– Jag gillar barn så det skulle inte vara fel att bli pappa. Någon gång måste man ju växa upp och nu är jag förlovad och allting. Lisa och jag förlovade oss i Thailand i november och nästa steg är kanske barn – om det inte blir bröllop ...

ANNONS