Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ludvig, Love

Barnen hittade mamma i blodpöl

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-22

Laila Rezk överfölls av inbrottstjuv - lämnades att dö

Inbrottstjuven lämnade Laila Rezk, 51, att dö i en blodpöl.

Barnen försökte förgäves rädda hennes liv.

– Jag kände inte igen hennes ansikte, det var blod överallt, sa dottern Dina i rätten i går.

Laila Rezk fångad av en övervakningskamera timmarna före dödsmisshandeln.

Vid sextiden på kvällen talade Dina, 22 och hennes bror Tamer, 20 för sista gången med mamman i telefon.

Knappt tre timmar senare fann de henne i en blodpöl på golvet i hemmet i sydvästra London. Hon kämpade för sitt liv.

– Jag såg blod på väggarna och upptäckte den ring mamma ofta bar. Sedan såg jag min mamma och började skrika hysteriskt. Jag kände inte igen hennes ansikte, bara hennes kropp, berättade Dina, inför domstolen i London i går.

Strömmade blod

Hon och brodern Tamer skulle äta middag hos sin mamma i november för ett år sedan när de gjorde den fruktansvärda upptäckten.

– Det såg inte ut som mammas ansikte. Hon hade inga underkläder på sig. Mamma kämpade för att andas och det strömmade blod ur hennes mun, sa Tamer i domstolen.

Laila Rezk blev överfallen i sitt hem av en inbrottstjuv i tonårsåldern. Timmarna innan fångades hon på en sista bild av en övervakningskamera ombord på en buss. Väl hemma misshandlades hon brutalt. Sedan lämnades Laila att dö medan inbrottstjuven genomsökte huset.

– Han dödade henne. Han gjorde det med sina bara händer, sa åklagare Richard Whittam enligt Timesonline under rättegångsförhandlingen.

Våldsam attack

– Den här välbyggde unge mannen valde att inte lämna huset utan gick till en våldsam attack mot Laila Rezk. Han visste att han hade skadat Laila Rezk och att hon inte hade möjlighet att slå larm. Ändå var han beredd att lämna henne på golvet medan han genomsökte huset.

Barnen Dinas och Tamers desperata försök att rädda mamman genom hjärtlungräddning var förgäves. Laila Rezk avled på sjukhus. Hennes man Maurice skyndade tillbaka från en Egyptenresa och fick tillbringa några sista timmar med sin hustru.

Inbrottstjuven har erkänt dråp men nekar till mord. Han kom över mycket lite under rånet.