Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Adela, Heidi

Fyra döda i amerikansk skolskjutning

TT

Publicerad 2024-09-04 19.28

Skolan Apalachee High School, där skjutningen ägde rum.

Två elever och två lärare dödades av en 14-årig elev i en skolskjutning i Georgia i USA. Ytterligare nio personer fördes till sjukhus.

Polis och räddningstjänst larmades om skjutningen på onsdagsmorgonen, lokal tid, när hela skolan Apalachee High School stängdes och eleverna tvingades söka skydd i sina klassrum och på skolans fotbollsstadion.

Efter flera timmars spekulationer och uteblivna besked från myndigheter bekräftade federala polisen FBI:s lokalavdelning i delstaten att fyra personer mist livet – två elever och två lärare.

Den misstänka skytten är en 14-årig pojke som var elev på skolan, meddelar polisen. Tonåringen greps bara minuter efter dådet, men något motiv har ännu inte offentliggjorts.

– Vi ber om tålamod, låt oss samla in de fakta vi behöver så att allt blir rätt, säger Jud Smith, sheriff i Barrow County, på en presskonferens.

Efter händelsen stängdes samtliga skolor i distriktet, Barrow County, tillfälligt. I Atlanta, drygt åtta mil sydväst om skolan, förstärkte polisen sin närvaro vid flera skolor.

President Joe Biden säger i ett uttalande att han och hustrun Jill Biden sörjer de döda och uppmanar samtidigt sina politiska motståndare att äntligen inse att ”det räcker nu”.

”Elever över hela landet lär sig söka skydd i stället för att lära sig läsa och skriva. Vi kan inte fortsätta att acceptera det här som det normala”, säger Biden i det skriftliga uttalandet.