Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Frans, Frank

Frankfurts flygplats ställer in avgångar efter tekniskt fel

Uppdaterad 13.54 | Publicerad 10.43

Tekniskt fel orsakar förseningar och inställda avgångar på flera av Tysklands flygplatser.

Svensken Hannes Hedell, 33, är fast i Frankfurt.

– Känslan är att det kommer dröja många timmar, säger han.

Frankfurts flygplats har drabbats av förseningar och inställda avgångar ”på grund av ett tekniskt problem hos den tyska flygledningen”, skriver de på sin hemsida.

Hannes Hedell väntar på flygplatsen med sin familj för att kunna resa vidare till Seattle.

– Vi hänger här vid vår gate där vi skulle ha boardat klockan tio. Det är många som sitter och väntar, och det är en ovan syn att se alla flygplan stå parkerade på rad. De får varken lyfta eller landa, säger Hannes Hedell.

Hannes Hedell, 33, väntar på flygplatsen med sin familj.

Resenärer uppmanas nu att vända sig till sina flygbolag för att få mer information om avgångarna och vara beredda för att vissa resor kan ta längre tid än väntat, men Hannes Hedell vet inte hur länge de kan bli kvar i Frankfurt.

– Jag reser med min fru, mamma och syster. Någon läser en bok och en annan passar på att jobba för att fördriva tiden. Man vågar inte gå för långt från gaten för vi vet inte när vi får gå ombord.

Även Köln-Bonns flygplats har problem och skriver nu på X att det är på grund av en IT-störning vid den tyska flygtrafikledningen.

Systemen är nu åter i drift. Enligt tyska myndigheter ledde störningen till att framförallt färdplansdata och väderdata försvann, vilket påverkade hela det tyska luftrummet, rapporterar Saarbrücker Zeitung.

Plan landar på Frankfurt flygplats.

Följ ämnen i artikeln