Uppgifter: Tredje person utreds efter mordet i Bredäng

Publicerad 2024-05-21

Polis på plats efter skjutningen i Bredäng.

Två bröder sitter anhållna för mordet på den man i 45-årsåldern som sköts till döds i Bredäng.

Enligt uppgifter till Aftonbladet finns även en tredje släkting misstänkt för inblandning i mordet.

Anledningen ska vara att han är tidigare dömd för grov misshandel och olaga hot mot den nu mördade mannen.

På måndagsmorgonen sköts en man i 45-årsåldern till döds utomhus vid ett flerbostadshus i Bredäng.

Två personer greps senare under dagen och sitter nu anhållna, enligt Åklagarmyndigheten på sannolika skäl misstänkta för grovt vapenbrott och mord.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är de två anhållna släkt med varandra.

Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i mordet och är, enligt uppgifter, också en släkting till de anhållna.

Mannen i 45-årsåldern sköts ihjäl utomhus i Bredäng i södra Stockholm.

Kan vara hedersrelaterat

Enligt källor arbetar polisen initialt efter teorin om att mordet kan vara hedersrelaterat.

Handlingar som Aftonbladet har tagit del av visar att offret tidigare varit målsägande i ett grovt misshandelfall där tingsrätten bedömer att heder varit motiv för gärningen.

I oktober 2022 hade mannen i 45-årsåldern larmat polis efter att en bil förföljt honom. Flera maskerade män hade sedan hoppat ut ur bilen och attackerat honom med slag och sparkar.

Två bröder sitter anhållna misstänkta för mordet.

Hotfulla meddelanden

En av männen kunde identifieras och är den nu tredje misstänkte personen. Han dömdes för grov misshandel.

Han dömdes också för olaga hot efter att han skickat hotfulla röstmeddelande till den döde mannens fru.

I förhör berättade 45-åringen, som mördades på måndagen, att han var vän med de två brödernas mamma. Bland annat hade han hjälpt henne att renovera hemma.

– Jag tror att det handlar om att han tror att hans exfru har någon relation med mig. Han gör det till någon hedersgrej, sa offret till polisen då.

Polis på plats efter skjutningen i Bredäng. Enligt uppgifter till Aftonbladet är även en tredje släkting misstänkt för inblandning.

Uppgifter: Tros befinna sig utomlands

Hovrätten ansåg däremot att det inte gick att bevisa att heder varit motivet för brottet och sänkte tingsrättens straff från ett år och tio månader till ett år och sex månader. Han släpptes från fängelset i höstas, enligt ett strafftidsbeslut från Kriminalvården.

Efter misshandeln uttryckte 45-åringen även otrygghet och rädsla och sa att ”gärningsmannen verkar vilja ta lagen i egna händer”.

– Jag behöver skydd, jag behöver skyddsväst, livväst, som står emot ammunition. Jag kan själv bli kriminell för att försvara mig själv men det är inte det jag vill.

Mannen som dömdes för misshandel misstänks nu för inblandning i mordet på mannen i 45-årsåldern. Han tros befinna sig utomlands, uppger källor.

Följ ämnen i artikeln