Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Åsa, Åslög

Misstänkt serievåldsman härjar i Hässelby

Uppdaterad 18.28 | Publicerad 17.41

Flera oprovoccerade överfall har skett i Hässelby i västra Stockholm på sistone. Polisen misstänker att samma gärningsman ligger bakom, enligt uppgifter till Hässelby.

Flera äldre personer har utsatts för knivattacker, av för dem en okänd man, i Hässelby i nordvästra Stockholm den senaste tiden.

Attackerna har filmats och senare spridits i grupper i sociala medier.

Enligt uppgift till Aftonbladet misstänker polisen att samma person ligger bakom våldsdåden.

En man i 80-årsåldern var ute på sin kvällspromenad i Hässelby, i nordvästra Stockholm, runt 19-tiden under torsdagskvällen när han blev attackerad och knivhuggen.

I en sluten grupp i sociala medier började en film spridas som påstås visa knivattacken på den äldre mannen. Filmen visar hur mannen som var ute och gick med sin rullator plötsligt attackerades med flera knivhugg i ryggen – av en för honom okänd man.

Mannen har förts till sjukhus med oklart skadeläge.

Den mannen är inte det enda offret, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Kniven syns tydligt när gärningsmannen springer iväg efter att ha huggit mannen samtidigt som han filmar.

Flera filmer har spridits som visar oprovocerade attacker på äldre personer.

Bland annat delas en annan film på en man som blir omkullknuffad rakt ner i en buske samtidigt som personen filmar och snabbt springer från platsen.

Samtidigt sprider gruppen en video som bland annat innehåller klipp på olika tidningsartiklar som handlar om knivattacker.

I mitten på juli blev en kvinna överfallen av en maskerad knivman i Hässelby. Polisen berättade då att kvinnan hade blivit påhoppad utomhus av för henne en okänd man.

Kvinnan fick föras till sjukhus med lindriga skador.

Mannen filmar när han smyger sig på sitt offer bakifrån.

Uppgifter: Samma gärningsman bakom attackerna

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att det är samma gärningsperson som ligger bakom alla attacker.

En källa till Aftonbladet säger att man misstänker att flera mindre våldsamma attacker inträffat i området tidigare men att våldet sedan blivit allt grövre.

Om en serievåldsman härjar i Hässelby vill polisen inte bekräfta. De har lagt locket på kring utredningen och hänvisar till förundersökningssekretess.

– Vi kan i nuläget inte lämna några kommentarer om det här ärendet, säger Robert Sennerdal, presstalesperson på polisen i region Stockholm.

Attacken på 80-åringen rubriceras som försök till mord.

Ingen gärningsman har gripits.

Följ ämnen i artikeln