Hedman fälld för dopningsbrott

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-01

”Nu har jag fått min dom och nu går jag vidare”

Magnus Hedman fälldes idag för ringa dopningsbrott mot sitt nekande av Solna tingsrätt.

Påföljden sattes till 30 dagsböter a 180 kronor.

– Nu har jag fått min dom och nu går jag vidare, säger Hedman till Aftonbladet.

Enligt åtalet brukade den förre Chelsea-spelaren, som hela tiden nekat till brott, den anabola steroiden stanozolol någon gång den 13 maj eller några dagar dessförinnan.

Ett urinprov som gjordes på Magnus Hedman i anslutning till att han stoppades i Märsta den 13 maj visade på spår av dopningsmedlet.

”På sätt och vis är det skönt”

I samband med att den förre landslagsstjärnan stoppades hittades också 55 dopningsklassade tabletter i den bil han körde, men de omfattades inte av åtalet.

I dag klockan 9.00 inleddes rättegången i Solna tingsrätt, och efter cirka 40 minuters förhandlingar meddelade rättens ordförande dom efter en paus.

Rätten valde att fälla Hedman för ringa dopningsbrott och bestämde påföljden till 30 dagsböter a 180 kronor.

Magnus Hedman säger att han nu ska försöka gå vidare och att han inte kommer att överklaga domen.

– På sätt och viss är det skönt att det är över, det har varit en traumatisk tid sen i maj. Det har varit vissa dagar när jag inte ens har lämnat huset, säger han.

Vad säger du till de ungdomar som ser dig som en förebild?

– Att vara väldigt försiktiga med vad man äter och att alltid kolla vad man äter och kolla det med läkare innan, som jag alltid gjorde i min karriär, och jag har testats åtskilliga gånger.

– Man släpper lite på det när man lägger av med idrotten, du har en annan form av liv och tränar inte, du blir mer soffpotatis.

”Ska försöka leva mitt liv”

Magnus Hedman tog timeout från sitt uppdrag i antidopnings-organisationen Ren idrott i samband med att han åtalades för ringa dopningsbrott. Nu säger han att han vill fortsätta att arbeta för organisationen.

– Ja, det vill jag göra. För det finns ju faktiskt ett case nu om hur enkelt man kan få dopningsklassat medel i sig, utan att man gör det med flit.

– Sen om jag gör det aktivt eller inte, det är sånt jag får se.

Hur tror du att du fått i dig dopnigsmedlet?

– Jag vet inte, hade jag kunnat svara på den frågan hade jag också kunnat erkänna uppsåt.

Vad blir nästa steg för dig?

– Att bearbeta, att försöka sluta fundera. För det är frustrerande att inte veta när misstaget skedde. Det är som känslan att du får hem en böteslapp om att ha kört mot rött utan att veta om det, för det är en kamera som tagit dig. Den känslan har jag, och den måste jag släppa.

– Jag ska försöka leva mitt liv, att fortsätta vara en bra förälder, och att göra det jag gör så korrekt som möjligt.

ANNONS