Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Fattig student och modeintresserad?

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-02-26

Så får du pengarna att räcka till.

Att ha ett studiebidrag på 7000 kronor behöver inte betyda att du inte kan vara ett modelejon. Här är bästa tipsen för smart och billig second-hand shopping.

Att shoppa second-hand blir mer och mer populärt, och det märks på utbudet. I de flesta städer finns nu en eller flera second-hand affärer. Det är här de riktiga fynden finns för en ansträngd studentplånbok.

– Det kommer en hel del studenter till oss, men också många andra som väljer second-hand framför de stora klädkedjorna, säger Anna Dillinger på populära Judits second-hand i Stockholm.

En genomsnittsstudent går back ungefär 900 kronor i månaden. Större delen av studiebidrag och lån går åt till hyran och efter inköp av kurslitteratur och mat finns det inte mycket över till nöjesshopping.

– Det överlägset bästa tipset om du är modeintresserad och har lite pengar, är att shoppa second-hand, säger Anna Dillinger.

Märkeskläder till låga priser

På en second-butik finns de hetaste och dyraste märkena för en bråkdel av priset i affären.

– Vi säljer mycket märkeskläder som till exempel Acne, bekräftar Anna Dillinger.

Till de flesta second-handbutiker kan studenter även lämna in begagnade kläder som kanske inte passar längre.

– Det ger ju extra pengar som man kan lägga på nya kläder som passar bättre, tipsar Anna Dillinger.

Klänningar populärast till våren

Allra populärast just nu är små billiga klänningar, berättar Anna Dillinger.

– 50, –60 och –70–talsklänningar går väldigt bra just nu, så förvänta er en invasion av små söta och egna klänningar på universitet och högskolor i vår.

Anna Dillingers bästa tips till den ovane second-hand shopparen är att ta god tid på sig och titta igenom butiken ordentligt. Kanske döljer sig en liten pärla bakom något draperi. Som till och med en fattig student har råd med.

Följ ämnen i artikeln