Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Sköts av sin jaktkamrat

Uppdaterad 2018-02-22 | Publicerad 2010-09-22

Träffades i bröstet – dog på platsen

De tre männen var ute för att umgås och jaga småvilt.

Då sköts en av dem i bröstet av sin kamrat och dog på platsen.

– Något måste ha gått fruktansvärt snett, säger områdets jaktledare Hans Åkerlund.

Polisen säger att det rör sig om en mycket tragisk olyckshändelse.

Den röda jaktstuga i Norrtannflo utanför Sollefteå ligger idylliskt vid Tjålmsjön flera kilometer in i skogen. Hit anlände de tre vännerna, som alla är i 60-årsåldern, i söndags för att jaga fågel och annat småvilt.

– De här killarna tycker att det var skönt att komma ut och andas lite frisk luft, säger Hans Åkerlund som ingår i samma jaktlag som en av dem.

Sköt in sitt vapen

Men strax efter klockan 16 i går eftermiddag skulle en av männen skjuta in ett av sina vapen. Den 62-årige jägaren från Härnösand hamnade av någon anledning rakt i skottlinjen och träffades mitt i bröstet.

Han dog innan ambulansen hann till platsen.

– Det är en tragisk olycka. Det måste vara fruktansvärt både för den som skjutit och för den skjutnes familj, säger Hans Åkerlund.

Mycket tragisk olyckshändelse

Polisen skriver i ett pressmeddelande på onsdagen att det rör sig om en mycket tragisk olyckshändelse. Mannen som sköt är misstänkt för vållande till annans död men har försatts på fri fot.

Vapnet som användes har tagits i beslag.

Mannens kropp fick i går ligga kvar på platsen tills polisen hade slutfört sin tekniska undersökning. Sedan fördes den avlidne till bårhuset i Sollefteå och kommer i dag att transporteras till rättsmedicinska kliniken i Umeå.

– Vi måste nu jämföra de tekniska fynden mot mannens berättelse och se att de stämmer överens, säger Börje Öhman, informationschef vid polisen.

”Har jagat mycket”

De tre männen är mellan 62 och 65 år gamla och kommer från helt olika delar av landet. De hyrde stugan för några trevliga jaktdagar.

– De kände varandra och hade jagat mycket tillsammans tidigare så naturligtvis mår de inte bra, säger Börje Öhman.

Den man som avlossade det dödande skottet har i förhör lämnat en redogörelse som styrker att det hela rör sig om en mycket tragisk olyckshändelse.

Är du på plats? Vet du
mer?