Här är våra allra fulaste hundar!

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-01-21

Aftonbladets hundjury rev sitt hår och tvingades välja bort de flesta fula hundar.

Men sällan har ett hundjobb varit så roligt.

Här är finalisterna i tävlingen Sveriges fulaste hund!

Bulldogen Zemla är en stadig pjäs på 23 kilo. Liza Manestam, 27, från Jönköping nominerade henne till Aftonbladets tävling där landets fulaste hund ska koras. Med ett underbett som en grävskopa kan Zemla bli en livsfarlig kandidat till slutsegern. Liza Manestam jublar när hon får beskedet att Zemla är en av finalisterna.

– Va! Är hon verkligen det?!

Visst är det så.

– Det är ju helt fantastiskt. Vinner jag kommer jag att handla tio kilo semlor till Zelma. Hon har inte gått att ställa ut, så det vore jätteroligt om hon vann denna tävling i alla fall, säger Liza Manestam.

Har eget gästrum

Under telefonintervjun hörs ett kraftfullt brummande i bakgrunden. På grund av sin platta nos låter Zemla väldigt högt när hon andas. För att inte tala om när hon sover.

– Häromdagen sade några grannar på besök att hon lät precis som den grymtande grisen vi såg på tv:n. Hon får inte sova med mig och min man i sovrummet, det går bara inte. Zemla har ett eget gästrum i en annan del av huset.

Går på frambenen

Gabrielle Vikström från norrländska Byske är ägare till italienska vinthunden Fonzie, 3. Hon är inte alls lika förtjust när Aftonbladets hundjuru ringer upp. En okänd beundrare har nämligen anmält Fonzie – utan Gabrielles vetskap. När hon samlat sig berättar hon om Fonzies förkärlek att gå på frambenen.

– Fonzie började gå på frambenen redan när han var ett par månader gammal. Han gillar nämligen inte alls när det är blött och kallt ute, säger Gabrielle Vikström och tillägger:

– Han är en riktig snackis här uppe.