Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

Utredning om misstänkt armnyp nerlagd

Publicerad 2013-10-24

Sverigedemokraten Hanna Wigh polisanmälde S-kollegan Ingvor Bergman för ett nyp i armen.

Händelsen utreddes av polis, men nu har åklagare lagt ner förundersökningen.

Det var i augusti som de båda ledamöterna i kommunfullmäktige i Falköping debatterade möjligheter på arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning.

Då hände det som Hanna Wigh (SD) upplevde som misshandel.

– När hon var på väg upp och jag på väg ned från talarstolen möttes vi i en trång gång och blev stående. Hon nyper tag i min arm och gräver in naglarna bak på armen. Jag blev så förvånad att jag först inte reagerade, sa Hanna Wigh till Aftonbladet i augusti.

Men efter att ha sett händelsen på film och upptäckt blåmärken på armen bestämde hon sig för att göra en polisanmälan.

Åklagaren la ner förundersökningen om ringa misshandel i förra veckan eftersom det även om det skulle ha handlat om ett ringa brott inte skulle ha lett till mer än böter. ”Utredningen avser ett brott som inte kan förväntas leda till strängare påföljd än böter. Omständigheterna är sådana att det talar för att man inte väcker åtal för gärningen”, står det i åklagarens motivering enligt SR P4 Skaraborg.

Ingvor Bergman är lättad.

– Jag har hela tiden hävdat att jag inte har nypt Hanna Wigh. Tanken har inte föresvävat mig, sa hon på en presskonferens i söndags enligt Falköpings-Tidning.

Hanna Wigh är besviken, men inte förvånad, över att utredningen läggs ner, säger hon till SR.

–  Jag har väl inte hyst några större förhoppningar att det här ska leda till nånting. Trots att jag har väldigt tydliga blåmärken efter händelsen och att det finns uppfångat på en videoinspelning.