Bhutto fördömer undantagstillståndet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-03

Återvände till Pakistan på lördagen

Pakistans oppositionsledare och förra premiärminister, Benazir Bhutto, återvände på lördagen till Pakistan från Förenade Arabemiraten.

Efter att ha landat på flygplatsen försvann hon i en vit bil följd av poliseskort.

Under lördagskvällen fördömde hon undantagstillståndet.

Beanizr Bhutto.

När hon steg av planet på lördagskvällen möttes hon av både anhängare och burop. En stund senare försvann hon i en vit bil omringad av flera polisfordon.

Enligt myndigheterna var polisen där för att garantera hennes säkerhet. En talesman till Bhutto säger dock till AP att han befarar att demokratisymbolen kan komma att gripas eller avvisas från landet.

I ett uttalande på lördagskvällen sa Bhutto att undantagstillståndet skadar Pakistans demokratiprocess.

– Jag planerar att träffa ledare för andra politiska partier och med dem diskutera handlingssätt för att stoppa hävningen av konstitutionen, sade hon till Sky News.

Samtidigt som Bhutto ankom till landet hade hundratals paramilitärer samlats utanför hennes hem – troligen för att skydda henne.

Bhuttos kamp för ett demokratiskt Pakistan sticker i ögonen på många. När hon återvände till landet efter åtta år i exil för två veckor sedan utsattes hennes välkomstparad för ett självmordattentat som dödade 140 människor.