25-åringen fälld för mord och försök till grov misshandel

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-26

Dömd för mord Det var natten till Midsommarafton som en 22-åring stacks ner i Hallstahammar. I dag dömdes gärningsmannen till tio års fängelse.

Den 25-årige man som knivmördade en 22-årig man på Hammartorget i Hallstahammar i juni dömdes i dag till 10 års fängelse för mord och försök till grov misshandel.

– Jag har berättat det för honom, men just nu har vi ingen aning om vi tänker överklaga eller inte. Jag ska träffa min klient igen på fredag och gå igenom domen, säger försvararen Mats Hogfeldt till aftonbladet.se.

Det var natten till midsommaraftonen som den 22-årige mannen fick ett knivhugg i bröstet och fördes till centrallasarettet i Västerås där han senare avled.

Gärningsmannen, som vid tillfället var 24 år, försvann i platsen i bil men kunde gripas kort efter dådet.

Bakgrunden var att den nu morddömde mannen kommit i bråk med ett par personer på en pizzeria. Därefter ska han ha hämtat den kniv som han senare dödade 22-åringen med på sitt företag som mannen har i centrum. Vid Hammartorget träffade han 22-åringen som han sedan dödade.

Flera personer blev vittnen till händelsen och har kunnat vittna i rättegången där gärningsmannen idag dömdes till ett 10-årigt fängelsestraff. Åklagaren hade yrkat på livstids fängelse.

25-åringen har hävdat att han handlat i nödvärn.

Förutom fängelsestraffet ska 25-åringen betala skadestånd till sammanlagt nio personer, bland annat familj och anhöriga, på totalt 487 000 kronor.

ANNONS