Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Limmade sig fast vid premiärministern

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-24

MIljökämpe tryckte superlim i handen innan han tog emot pris av Gordon Brown

Storbritanniens premiärminister Gordon Brown hamnade i klistret när han delade ut miljöpris på tisdagskvällen. Miljökämpen Dan Glass som tog emot priset tryckte superlim i handen – och klistrade fast sig i hans kavaj.

Miljökämpen Dan Glass var egentligen på 10 Downing Street för att få ett pris för sitt arbete med transportfrågor. Men under prisutdelningen passade han på att protestera mot Browns miljöpolitik, uppger CNN.

– Ingen panik, jag har bara limmat fast mig på din arm, sa Glass till Brown. Detta är en icke-våldsam protest.

Protest mot flygplatsexpansion

Glass är anknuten till gruppen Plane Stupid, som är mot expansionen av flygplatser och klimatförändringar i allmänhet. Han säger att han protesterade mot Browns hyckleri i frågorna.

– Jag ville bara få några minuter av hans tid så att han skulle ta till sig budskapet. Han inte lyssnar till dem som drabbas när flygplatser expanderar, säger Glass .

30 sekunder att komma loss

Det tog Brown 30 sekunder att komma loss från Glass fastklistrade hand. Dan Glass säger att vissa personer i rummet applåderade när de insåg vad som hänt.

– Jag tror att han [Brown] visste att han var i underläge i frågan.

Fick stanna kvar

En av Browns talesmän beskrev händelsen som lättsam och Glass fick stanna kvar i premiärministerns bostad 40 minuter efter klisterincidenten.

– Jag tror att Brown skulle ha blivit mer förödmjukad om någon av pristagarna hade blivit utkastad från ceremonin, säger han.

ANNONS