Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Brynolf

Gymnasieskolorna stängs i Karlstad

Här är skolorna som drabbas

Publicerad 2020-03-17

Nu meddelar Karlstad kommun att de stänger sina gymnasieskolor efter regeringens rekommendation.

På tisdagen gick regeringen ut och rekommenderade att gymnasieskolor, yrkeshögskolor och universitet stängs, och i stället bedriver distansutbildning.

Nu följer Karlstad kommun rekommendationen och stänger ned sina gymnasieskolor. Det är tio gymnasium som drabbas i kommunen, skriver NWT.

De kommunala skolorna Nobelgymnasiet, Sundsta-Älvkullegymnasiet och Tingvallagymnasiet. Och fristående skolorna Fria Läroverken, Jensen gymnasium, Klara teoretiska, Lillerudgymnasiet, NTI-gymnasiet, Praktiska gymnasiet och Thoren business school.

På de kommunala skolorna går cirka 4 000 elever. Enligt  Birgitta Larsson, skoldirektör för gymnasie- och vuxenutbildning i kommunen, är de redo och har varit förberedda på det här.

– Vi har bra digitala system för att bedriva distansutbildning. Självklart är alla elever och lärare inte vana. Men vi har haft kompetensutveckling och insatser för alla ska vara förberedda, säger hon till tidningen.

”Är inget extra lov”

Eleverna har ett stort eget ansvar.

– Det är inget extra lov utan man måste genomföra sitt skolarbete.

De som påverkas mest av stängningen är elever på de praktiska gymnasieprogrammen. 

– Här tvingas vi planera om i terminen beroende på när man kan göra praktiska moment igen. Men vi kommer att göra allt vi kan för att det ska fungera, säger hon till NWT.