Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sibylla

Försvunna Emil tros ha hittats död

Uppdaterad 2020-04-29 | Publicerad 2020-04-27

Emil Hultgren, 34, försvann i november.

Nu har han sannolikt hittats död, cirka en kilometer från platsen där hans bil hittades.

– Jag känner en stor lättnad att de har hittat honom, säger Emils mamma Inger.

Den 23 november 2019 hämtade Emil Hultgren från Kumla några koftor hemma hos sin mamma. Sedan dess har han varit spårlöst försvunnen.

Dagen därpå hittades Emils kvaddade BMW längs en väg i Götlunda, i Arboga kommun. Några droppar blod hittades på den utlösta krockkudden.

Men det gjordes ingen koppling till Emils försvinnande förrän efter en vecka, eftersom bilen var nyköpt och ännu inte registrerad på honom, har Emils mamma uppgett för Aftonbladet.

Emil, 34, från Kumla tros ha hittats död.

”Extremt svårt att hitta”

Händelsen har utretts som människorov och polisen har sökt i området utan resultat. Men söndagen den 19 april hittades en kropp av förbipasserande, cirka 1,2 kilometer från där bilen hittades. Polisen tror att det är Emil.

– Det fanns tillhörigheter som tyder på att det är han, säger Karl Näsman, polisens förundersökningsledare.

Kroppen låg i otillgänglig terräng, enligt förundersökningsledaren.

– Det är jättestora områden avsökta. Man har fokuserat på så kallat ledstångssök, gått efter vägar och så, utifrån det beteende folk normalt sett har när de försvinner. Det låter inte så långt med 1,2 kilometer, men det är extremt svårt att hitta någon som ligger ute i terrängen. Och som det såg ut på platsen hade man nog kunnat gå några meter bredvid utan att se något, säger Karl Näsman.

Mamman: ”Kan aldrig gå vidare annars”

Det kommer genomföras en rättsmedicinsk undersökning för att fastställa dödsorsak och att säkerställa identitet.

Emil Hultgrens mamma Inger har underrättats om att hennes son sannolikt har hittats död.

– Det värsta under dessa fem månader har varit att inte veta var han är. Jag känner en stor lättnad att de verkar ha hittat honom, så man får ge honom en värdig begravning. Man kan aldrig gå vidare annars, säger Inger.

Mammans uppfattning är att Emil kan ha dött av skador som han ådragit sig vid olyckan.

– Jag fick höra att om man slår i huvudet, får en inre blödning eller så, så kan man gå ganska långt av chocken innan man trillar ihop. Han kanske lade sig ner och skulle vila lite, säger Inger.

Kroppen hade legat där länge

Polisen har inte ändrat den tidigare brottsrubriceringen, som är människorov.

– I nuläget kan man inte säga att misstankarna styrkts åt det ena eller andra hållet. Kroppen är anträffad och den har där legat länge. Vi avvaktar rättsmedicinsk undersökning, framför allt för att få fram identiteten. Det är möjligt att detta slutar som ett dödsfall utan misstanke om brott, säger Karl Näsman, polisens förundersökningsledare.

Följ ämnen i artikeln