Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Tord, Turid

Känsliga personuppgifter lades ut på kommunsajt

TT

Publicerad 08.12

Namn, personnummer och uppgifter om beslut som fattats om tio personer i Landskrona kommun låg ute på kommunens hemsida i fyra dagar. Arkivbild.

Tio personer, både barn och vuxna, fick sina personuppgifter röjda på Landskrona kommuns hemsida. Det handlade om både namn och personnummer – och beslut som fattats om dem av en kommunal nämnd.

– Det är förstås oerhört allvarligt, säger Johan Agerblom, verksamhetschef på individ- och familjeförvaltningen, till HD/Sydsvenskan.

Han vill inte gå in på vad besluten gällde, men nämnden tar bland annat upp ärenden som kan handla om placeringar, vårdinsatser och omhändertaganden.

Uppgifterna fanns med i ett protokoll från ett nämndsammanträde som låg ute på kommunens hemsida i fyra dagar, innan missen upptäcktes. Sådana personuppgifter ska sekretesskyddas innan protokollet läggs ut, men så skedde inte i det här fallet.

Nu pågår internutredning och missen har även anmälts av kommunen till Integritetsskyddsmyndigheten. De drabbade har informerats av kommunen.