Utredning mot Foxtrotkopplad åklagare nedlagd

TT

Publicerad 2024-02-09

I höstas inleddes en förundersökning om tjänstefel mot en åklagare i Stockholm. Anledningen var en misstanke om att åklagaren handlagt ärenden med kopplingar till en kriminell släkting. Arkivbild.

En utredning om tjänstefel som inleddes i höstas då det framkom att en åklagare var släkt med en gängkriminell person läggs nu ned.

Utredningen inleddes på grund av misstankar om att åklagaren handlagt ärenden med kopplingar till släktingen. Enligt SVT Nyheter ska släktingen vara en ledarfigur inom Foxtrotnätverket.

”Utredningen har inte kunnat visa att de personer som varit involverade, i de ärenden där åklagaren varit förundersökningsledare, haft koppling till det påstådda kriminella nätverk där en släkting till åklagaren påstås vara eller har varit en av ledarna”, säger chefsåklagare Lars Morand som varit förundersökningsledare i ett pressmeddelande.

”Det går med andra ord inte att visa sådana omständigheter som krävs för att ifrågasatta förtroendet för åklagarens opartiskhet i utredningarna”.