Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

Sågverk utanför Sunne brinner

Publicerad 2016-04-21

Det brinner i Bäckebrons sågverk vid Västra Ämtervik i Sunne kommun i Värmland.

Polisen ska inleda en undersökning om mordbrand, men än har man ingen misstanke om brott.

– Inget som vi sett som tyder på att ska vara anlagd, säger polisens vakthavande befäl Jan-Åke Sjöström.

– Det rör sig om en byggnad på 70 gånger 20 meter som är helt övertänd. Det är stor spridningsrisk, säger Fredrik Persson, brandförman.

Det brann också i en sågspånscontainer. Larmet kom strax efter klockan 04 på morgonen och omkring 15 brandmän från tre brandstationer är inblandade i släckningsarbetet.

– Vi kommer att låta byggnaden brinna och försöka att skydda intilliggande byggnader och minimera risken för spridning, säger Persson.

Vid 06.00 är polisens bedömning att den stora spridningsrisken är över.

– Räddningstjänsten har säkrat upp, enligt polispatrullen som var där för en stund sen, säger Jan-Åke Sjöström, polisen i Värmlands vakthavande befäl.

En lastbilschaufför som åkte förbi på närliggande E45:an såg branden och larmade. Än finns inga uppgifter om vad som orsakat eldsvådan.

Ska utreda när platsen svalnat

– Egentligen har vi ingen misstanke om brott, vi har ingen vetskap om brandorsaken. Men på grund av egendomsvärdet ska vi upprätta en undersökning, säger polisens Jan-Åke Sjöström.

När brandmännens arbete är över och platsen har svalnat ska polisen påbörja sin tekniska undersökning. De har ännu inga uppgifter om värdet av det som gått upp i rök.

– Vad som finns i sågverket och hur mycket virke det kan vara törs jag inte svara på, säger Jan-Åke Sjöström.