Inbrottsvåg har drabbat Norrtälje

Publicerad 2015-12-12

Polisen befarar att flera inbrottsligor är i farten

Över 23 inbrott har skett i Norrtälje kommun sedan oktober, enligt Norrtelje Tidning. Tillvägagångssätten är slående lika och polisen misstänker därför att det kan röra sig om en eller flera ligor som är i farten.

Nu ber de allmänheten om hjälp.

Från oktober fram till första veckan i december har inbrotten nästan tredubblats i Norrtälje jämfört med föregående år, uppger tidningen.

Även i södra Roslagen, Täby, Danderyd och Åkersberga har antalet inbrott ökat.

Sker oftast på vardagar

Många av inbrotten ska ha skett genom att sovrumsfönstren eller altandörrar har brutits upp.

Oftast är det små föremål som tjuven kan stoppa i fickan som är av intresse. Flera av höstens inbrott har skett på vardagar mellan klockan 14 och 18.

– Ofta parkerar tjuvarna en bit ifrån huset som de gör inbrott i, säger Lars Wallberg, förundersökningsledare vid Norrtäljepolisen till Norrtelje Tidning.

Hitresta ligor

Spåren är dock få efter tjuvarna. Några av höstens inbrott skedde samtidigt, vilket gör att polisen misstänker att det kan handla om en eller flera hitresta ligor. Även valet av stöldgods tyder på att det är olika tjuvar. Man utesluter heller inte att det kan vara personer med lokal anknytning.

Polisen ber nu allmänheten om hjälp att höra av sig om man upptäcker eller ser något misstänkt.

Enligt försäkringsbolaget Trygg Hansa sker de flesta inbrotten, med undantag för sportlovsveckan, från mitten av oktober fram till nyår.

ANNONS