Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Käften – och fota!

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-06

Novon, 27, ville bli plåtad med krokodilen – men tvingades springa för livet

LONDON. Novon Mashiah ville ha en bild på sig själv och en krokodil.

Kollegan med kameran var inte ensam om att vara på hugget.

– Jag blev helt chockad, säger 27-åringen.

Israelen Novon Mashiah jobbar som fiskare i Australien och var ute med båten på South Alligator River inte långt från Darwin när krokodilen närmade sig.

I stället för att ta det säkra före det osäkra bad Novon arbetskamraten och landsmannen Doron Aviguy, 22, att ta fram kameran från sin position på en större båt intill.

Attackerade plötsligt

Sagt och gjort.

Novon tog plats i aktern på båten, böjde sig ut över vattnet och pekade mot den drygt fyra meter långa saltvattenskrokodilen. Klick.

Det började bra, men när fotografitillfället var över hade Novon Mashiah insett att en fiskares vardag kan innehålla både spänning och skräck.

Den enorma krokodilen gick plötsligt till attack med vidöppen käft. Novon kastade sig bort och hade tur som inte halkade. Vattenmonstret blev sedan hängande på båten innan den gled ner i vattnet igen.

– Jag skakade efteråt. Utan tvivel försökte djuret döda mig, säger Novon Mashiah till Daily Telegraph.

”Jag lekte med den”

– Jag började leka med krokodilen för att få ett fotografi. Plötsligt hoppade den upp mot mig med en otrolig fart. Jag insåg inte att krokodiler kan vara så aggressiva. I framtiden kommer jag aldrig att närma mig en krokodil.

Saltvattenskrokodilen är den största och farligaste arten. 1840, i Bengalen, fångades ett exemplar som var 10,05 meter långt.