Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

”Skönt att bli trodd och lyssnad på”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-10

Maria Lundqvist tillfredställd över domen

Det finns ingen vinnare eller förlorare.

Det anser Maria Lundqvist om domen mot Tito Beltran.

– Men jag tycker att det känns väldigt tillfredställande att vi blivit lyssnade på och trodda på, säger hon.

maria Lundqvist.

Att han skulle fällas i dag har hon sett som en självklarhet.

– Jag har haft jättesvårt för att tänka att han inte skulle bli fälld. För mig har han alltid sedan den dagen varit en våldtäktsman. Jag har inte kunnat tänka något annat. Men jag vet att våldtäkter sker i mörket och att det är svårt att få rätt, säger hon.

Hon fortsätter:

– Det är verkligen uppenbart för mig vad de handlat om, men det är klart att det har funnits en rädsla. Men sedan tingsrättan har det inte funnits några tvivel om att han skulle bli dömd. Jag vill inte verka kaxig, men jag har inte kunnat se en annan utgång. Han har ju redan en dom. Men det är min känsla och den bygger på att jag var på plats.

Ingen kontakt

Lättnaden till trots menar hon att skadan ändå är skedd.

– Den kommer alltid att finnas kvar. Även efter domen.

Har du någon kontakt med barnflickan?

–  Nej. Men det ska jag ta nu. För att få prata och krama om. Men det har varit en sådan otrolig press kring det här, inte minst de lögner jag utsatts för. Jag har inte velat ge upphov till misstolkningar av mitt engagemang, därför har jag inte talat med henne sedan den fällande domen i tingsrätten. Mitt engagemang misstolkades förra gången, trots att jag bara har pratat sanning.

– Nu ska jag ringa och vi ska träffas. Det känns ofattbart skönt.

Hur har det här tärt på dig?

– Det har tagit hårt på mig, men jag är inte offret. De gick hårt åt mitt vittnesmål och mig som person, vilket jag var helt oförberedd på. Inför hovrätten var jag mer förberedd på att bli så ifrågasatt. Det gick över gränsen, tycker jag. Det har kostat på, men ingenting har kostat för mycket.

Trodde du någonsin att det skulle bli så stort?

– Jag förstod nog det eftersom det hände under en turné och eftersom alla runt omkring är offentliga personer. Men trodde inte att det skulle kännas så starkt, att det skulle smärta så.