Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Polisen begär att anställd sparkas

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-06

En 33-årig man som arbetar som utredare vid polisen i Stockholm har begått en rad brott, bland annat hot mot tjänsteman, grovt rattfylleri och misshandel.

Nu begär därför polisens internutredning att mannen avskedas.

I juni rapporterades mannen för de senaste i en lång rad brott. Då handlade det om snatteri, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd. 33-åringen har tidigare dömts för grovt rattfylleri och är nu misstänkt för gov misshandel, flera fall av olaga hot, hemfridsbrott och brott mot besöksförbud.

Mannen är civilanställd vid polisen sedan 1999. I sex år har han jobbat som utredare och hållt förhör med vittnen, målsägande och misstänkta.

Förtroendet är förbrukat

Polisens enhet för interna utredningar rapporterar nu därför till Rikspolisstyrelsen och begär att 33-åringen får sparken från sitt jobb eftersom förtroende för honom är förbrukat.

”Att...begå brott av det slag som NN dels är misstänkt för, dels redan fällts för i tingsrätten är helt oförenligt med de krav på oförvitlighet och skötsamhet som såväl arbetsgivaren som allmänheten bör kunna ställa på en polisanställd”, skriver polisen i rapporten.