Massiv fartkontroll längs E4:an

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-23

Flera fasta och mobila kontroller

Beredd Fartkontrollerna längs E4: an i de tre länen kommer vara ute hela dagen.

Under fredagen hårdbevakar trafikpolisen E4: an som löper genom Östergötland, Sörmland och Jönköping.

– Det handlar om att rädda liv, säger trafikpolisens chef i Östergötland.

Av de 326 fordon som stoppades upptäcktes en rattfyllerist och 236 hastighetsöverträdelser. I övrigt rapporterades 14 bilister för belysningsfel, tre har kört med körförbud och en stulen bil.

– Det som är skrämmande att man en dag med snöfall och dåligt väglag upptäcker så många fortkörare. säger Hans Lundgren, chef på trafikpolisen i Östergötland i en kommentar.

E4: an som går genom de tre länen är tungt trafikerad. Utanför Linköping passerar varje dygn 25 000 bilar och trafiken på sträckan ökar hela tiden.

– E4: an löper som en röd tråd genom våra län. Det är pulsådern mellan Stockholm och kontinenten med mycket tung trafik. Vi måste få ned tempot. Ibland får vi kritik från bilister för att vi har våra kontroller men i slutänden handlar det om att rädda liv, säger Hans Lundgren, chef på trafikpolisen i Östergötland.

Flera dödsolyckor i år

Det är första gången polisen i Östergötland, Sörmland och Jönköping gör en gemensam insats mot fortkörarna. Under hela dagen kommer polisen att finnas vid vägen med både stationära och mobila kontroller.

– Vi började klockan åtta i morse och kommer att vara ute till kvällen. Det är viktigt att vi får ned hastigheten. Vi har inte haft dödsolyckor på E4: an i Östergötland tidigare men hittills i år har det varit två dödsolyckor.

Dagens insats fokuserar främst på hastigheten men även nykterhet och andra trafikförseelser kommer att kontrolleras.

ANNONS