Blev bestulna på allt

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-14

Den fullpackade bussen stals sista dagen på drömsemestern

Var är bussen? Ännu har polisen inte hittat bussen svenskarna reste med.

14 dagar av sol, bad och god mat vid staden Misano Adriatico vid Adriatiska havet. Resan för de 49 semesterfirarna var perfekt. Till sista dagen då allt de hade stals.

Här vid Adriatiska havet hade svenskarna njutit av värmen.

– Vi brukar alltid packa in i bussen på kvällen innan så vi kan komma iväg tidigt på morgonen. När jag nu skulle hämta bussen på morgonen var den inte där. Jag började titta runt och kände mig förvirrad, men insåg att bussen faktiskt var borta. Jag trodde inte att det var sant, säger busschauffören Leif Zingmark från en mobiltelefon på Autobahn i Tyskland.

”Fruktansvärt hemskt”

Gruppen är nu på väg hem till Sverige igen, i en annan buss. Den stulna bussen och allas packning är fortfarande som borttrollat. I bagaget fanns inte bara kläder och kameror utan även souvenirer och goda viner.

– Det är ju fruktansvärt hemskt. Allt de hade är borta, precis allting utom lite handbagage. Polisen kunde inte tro att det var sant först. Det är egentligen inte ett dugg osäkert där. Det är lika lugnt som i Söderköping. Hotellägaren hade aldrig hört talas om någon liknande på 40 år. Till och med borgmästaren kom till hotellet och lovade att de skulle göra allt de kunde, säger reseledaren Magnus Erlandsson.

Det visade sig att fyra andra bussar blivit stulna i Rimini som ligger i närheten. Magnus Erlandsson tror att någon organiserad liga ligger bakom.

– Men var försvinner man? Det är ju svårt att bara försvinna med en buss så det är mycket märkligt, säger Magnus Erlandsson som säger att stämningen i bussen trots allt är god.

ANNONS