”Jag knackade på i en vecka”

Uppdaterad 2012-07-17 | Publicerad 2012-07-15

Systern försökte ta sig in sovrummet där Eva hittades död

London. Polisen misstänker att Eva Rausing, 48, låg död i tre veckor.

När lillasystern Be inte fick kontakt med henne åkte hon till London i desperation:

– Jag bankade på sovrumsdörren i en vecka. Nu tror jag att hon låg där inne. Död.

Chockuppgifterna kommer från väl ansedda Sunday Times. En källa berättar för tidningen:

– Polisen är av uppfattningen att hon hade varit död i omkring tre veckor när hennes kropp hittades.

Eva Rausings make, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian, 49, är gripen misstänkt för mord, men vårdades i natt fortfarande på sjukhus och har inte kunnat höras. Enligt Sunday Times får han metadon, en syntetisk drog som används för att behandla heroinberoende.

Eva Rausings lillasyster Be, 47, misstänker att hon i själva verket kan ha legat död i över en månad.

Bankade på dörren

Det sista Eva Rausings familj hörde från henne var ett sms den 3 maj. När ingen lyckades nå henne reste Be till London i början av juni. Där ägnade hon en vecka åt att banka på sovrumsdörren utan att få något svar från sin syster.

– Hushållerskan släppte in mig och jag gick upp till hennes sovrum. Jag bankade på dörren, sms:ade och ropade på henne men fick inget svar, säger Be till Mail on Sunday.

Till slut flög hon tillbaka till USA.

– Min far skrev till Hans och sa att Eva var försvunnen och att hon sagt att om det någonsin hände så måste han kontakta polisen, säger hon.

– Nu tror jag att min syster låg där inne. Död. Jag hade oroat mig i veckor, jag misstänkte att något hemskt hade hänt.

Som Aftonbladet tidigare har rapporterat misstänker London-polisen att Hans Kristian Rausing låst in sig med sin döda frus kropp och vägrat låta personalen komma i närheten.

Desperat kamp

Mail on Sunday beskriver också familjens desperata kamp för att få Hans Kristian och Eva att sluta knarka.

Hans Kristians systrar Sigrid och Lisbet uppges ha gått så långt att det till slut överskuggade deras egna liv, men förgäves. I stället uppstod en bitter familjefejd och bakom ryggen kallade Eva Rausing sina svägerskor ”de elaka systrarna”.

För omkring fem år sedan ska två familjevänner ha tagit med två drogrådgivare till deras hem. Resultatet blev att Eva och Hans Kristian bröt all kontakt med vännerna.

– Evas föräldrar försökte, familjen Rausing, vänner. Det verkar som att alla som någonsin kände dem försökte sig på någon form av ingripande, men inget hjälpte, säger en vän till Mail on Sunday.

Gick på möten

En av Evas vänner berätt­ar också hur hon brukade följa väninnan till möten med Anonyma narkomaner.

– Hon verk­ade förstå budskapet, men sen gick hon alltid tillbaka till missbruk­et, säger väninnan.

Detta har hänt

Måndag 9 juli

Hans Kristian Rausing, 49, stoppas av polis när han kör bil märkbart påverk­ad. Vid en husrannsakan i Tetra Pak- arvingens hem hittas hans fru Eva, 48, död i ett av sovrummen. Rausing grips för inblandning i hennes död.

Tisdag 10 juli

Polis försöker förgäves förhöra Rausing. Han förs till sjukhus för vård på en säkerhetsklinik.

Onsdag 11 juli

Det framkommer att Eva Rausing hade legat död i sitt hem en längre tid när hon hittades.

Torsdag 12 juli

Evas mamma Nancy Kemeny berättar att hon inte sett sin dotter sedan i jul­as. Evas familj uppges ha anlitat före detta elitsoldater för att försöka hindra sin dotter från att knarka. Ändå lyckades hon vissa månader spendera upp till 1,2 miljoner kronor på droger.

Fredag 13 juli

Den ansvariga polisinspektören avslöj­ar att Hans Kristian Rausing gripits misstänkt för mord. Polis väntar fort­farande på att kunna höra honom.

Lördag 14 juni

Polisen misstänker att Eva kan ha leg­at död i omkring tre veckor. Den förmultnande kroppen ska vara förklar­ingen till att dödsorsaken ännu inte har kunnat fastställas.

ANNONS