Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Tullen tittade på tuttar - hittade kokain

Publicerad 2012-12-13

Kvinna hade nästan 1,5 kilo knark i brösten

Spanska tullen grep på onsdagen en kvinna med två påsar kokain - inuti brösten.

Den bystiga 28-åringen från Panama stoppades i Barcelona, efter att tullarna tyckte hon "betedde sig konstigt".

– Gripandet kan ha räddat hennes liv, uppger polisen.

Den 28-åriga kvinnan anlände till Barcelona från Colombias huvudstad Bogota. Efter att hennes Avianca airlines-flyg landat på Barcelonas flygplats El Prat stoppades hon i tullen.

Räddade hennes liv

När tulltjänstemännen undersökte kvinnan upptäckte de blodiga bandage kring hennes bröst. Hon erkände då att hon genomgått en operation för att kunna transportera kokainet i sina bröst. Hon fördes, efter fyndet, akut till ett sjukhus där kirurger tog bort två påsar med kokain, sammanlagt 1,4 kilo, enligt tidningen Daily Mail.

En poliskälla berättade för den spanska nyhetssajten Vozpópuli att gripandet räddade kvinnans liv. Hon hade förmodligen inte överlevt mycket längre med sådana kvantiteter av narkotika inne i kroppen.

"Såren såg väldigt fula ut"

– Hon var i väldigt dåligt skick när hon anlände. Hon berättade att hon inte hade ont men såren såg väldigt fula ut, sa polisen till nyhetssajten.

Spanska myndigheter gör rigorösa kontroller av så kallade "heta flyg" från Latinamerika, i syfte att bekämpa drogsmuggling. Poliskällan berättade för Vozpópuli att det är första gången som den spanska tullen griper en knarkkurir med narkotika gömt inuti brösten.

2011 inträffade en liknande händelse i Italien. Då arresterades en 33-årig kvinna på Roms flygplats Fiumicino efter ett snarlikt smugglingsförsök. Den 33-åriga modellen hade gömt kokain i sina bröst- och rumpimplantat till ett värde av nästan 3 miljoner kronor.