Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Julia, 22, attackerades av misstänkte 36-åringen

Publicerad 2012-09-07

Julia, 22, utsattes för ett brutalt våldtäktsförsök av den 36-åring som återigen häktats misstänkt för mordet på Pernilla i Avesta.

Han slog ner henne, försökte kväva henne och tvinga till sig ett samlag.

– Hade han inte släppts från början så hade det här inte hänt mig, säger Julia.

Den 36-åriga mannen som nu återigen misstänks för mordet på Pernilla Theorin i Avesta 2006 har gjort sig skyldig till flera våldshandlingar tidigare.

I mars 2007 släpptes han efter att i två månader ha suttit häktad misstänkt för mordet på Pernilla.

Drygt ett år senare, i juni 2008, var Julia, 22, på väg hem från en utekväll i Skövde. Plötsligt överfölls hon bakifrån.

36-åringen sparkade ner henne, slog henne i ansiktet och satte sig gränsle över henne och körde ner fingrarna i hennes hals i ett försök att tvinga sig till ett samlag.

– Jag var lyckligtvis tillräckligt stark för att slita mig loss. Hade jag varit svagare än vad jag var hade det slutat mycket värre för mig, säger Julia.

Slogs för sitt liv

Hon trodde att 36-åringen var ute för att döda henne.

– Jag trodde det värsta då. Man får sådant adrenalin så man slåss för sitt liv, säger hon.

36-åringen hittades av polisen när han försökte gömma sig under en gran. I förhören efter attacken säger han att han inte minns vad som hände.

– Jag är är rädd att jag är sjukare i huvudet än jag förstår, jag vill ingen illa, men kan inget komma ihåg, sa han under ett av förhören.

Han dömdes till ett år och fyra månaders fängelse för försök till våldtäkt.

Hade inte behövt hända

Julia har länge känt till att mannen tidigare var misstänkt för mordet på Pernilla. Att han nu häktats på nytt väcker dubbla känslor.

– Det känns både bra och dåligt. Jag förstår inte varför det här vittnet hörde av sig så pass sent. Hade han inte släppts från början så hade det här inte hänt mig, säger hon.

36-åringen har tidigare också dömts för misshandel och grovt rattfylleri.