Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

30-åring misstänks ha kidnappat sig själv

Publicerad 2012-11-02

Dök upp misshandlad med tejpade händer

En 30-årig kvinna misstänks har arrangerat sin egen kidnappning.

Den 30-åriga kvinnan dök upp med tejpade händer och spår efter misshandel efter att ha varit försvunnen från sitt hem i två dygn.

Nu misstänks hon för att ha arrangerat sitt eget bortförande.

– Hon är misstänkt för falsk tillvitelse, det vill säga att man pådyvlar någon att han eller hon har begått brott, säger Lars Johansson på länskrim i Västra Götaland.

Den 30-åriga kvinnan försvann efter ett arbetspass som vattengympaledare på badhuset i en småstad i Västra Götalands län på kvällen den 13 september. Två dygn senare dök hon upp i ett skogsområde i Göteborg. Hon hade då tejpade händer och spår efter misshandel på armar och överkroppen.

Till polisen sa hon att hon förts bort, bundits och utsatts för sparkar och slag.

Men polisen fattade snart misstankar om att allt inte var som kvinnan sa.

– Folk var väldigt engagerade och vi fick in mycket tips. Men sedan när vi forskade i detta så gick det inte ihop tidsmässigt, säger Lars Johansson som höll i utredningen.

Tre anmälningar

Nu misstänks hon för att ha arrangerat hela försvinnandet. Enligt Sveriges radios P4 Skaraborg medger kvinnan nu att hon har hållit sig undan frivilligt.

– Det är tre olika anmälningar, två för falsk tillvitelse och ett för falskt larm. Och de här tre händelserna är ihopkopplade, säger Lars Johansson.

I samband med försvinnandet är kvinnan misstänkt för falsk tillvitelse, det vill säga att man påstår att man har blivit utsatt för ett brott av en person trots att man inte har det.

En vecka före försvinnandet polisanmälde 30-åringen en bekant för misshandel. Det är i samband med den händelsen som hon misstänks för falskt larm och falsk tillvitelse.

Lars Johansson vill inte uppge om det finns fler inblandade i ärendet som nu lämnats över till internationella åklagarkammaren.

– Det är ingen annan som är delgiven misstanke säger, han.