Trumplägrets debattskräck: Vet inte vad han kan ta sig till

Publicerad 2016-09-24

Donald Trumps kampanjteam har tagit fram en ”psykologisk profil” och kartlagt Hillary Clinton in i minsta detalj inför den första valdebatten.

Men i miljardärens läger luftas farhågor om att vad som helst kan hända – trots alla förberedelser.

– Han kan dra ner byxorna och visa arslet för Hillary. Vi är livrädda, säger en anonym medarbetare.

Följ ämnen
Donald Trump

Natten mot tisdag, svensk tid, möts Hillary Clinton och Donald Trump i den första valdebatten. Under 90 livesända minuter ska kandidaterna grillas och förberedelserna är minutiösa i de båda lägren.

Hillary Clinton rapporteras genomföra minst en testdebatt där hon vässar sina svar men också tränas i att vara beredd på Donald Trumps oförutsägbara stil, enligt The Hill.

– Du kan inte vara säker på vem det är som dyker upp, så du måste göra så. Du måste förutsätta att han kan vara aggressiv eller så är han mer tillbakadragen. Det är svårt att spela ut, säger Jennifer Palmiere, kommunikationschef i Clintonlägret, enligt Politico.

”Vi är livrädda”

Och just debattdebutantens oförutsägbara personlighet rapporteras vålla huvudbry i Trumps egna led. En anonym kampanjmedarbetare säger enligt MSNBC-journalisten Christopher Hayes att de är livrädda för vad miljardären kan hitta på med ett extremt exempel.

– Ärligt talat, vi är nästan 100 procent säkra på att han kan dra ner byxorna och visa arslet för Hillary. Vi är livrädda, säger medarbetaren till Hayes, enligt The Hill.

Utöver att de försöker hamra in vikten av att behålla fokus under hela debatten så har Trumps rådgivare tagit fram en ”psykologisk profil” på Hillary Clinton där hennes tidigare debatter har kartlagts för att upptäcka svagheter som Trump kan dra nytta av.

”Ska vara snäll”

En källa uppger för Politico att de har uppmärksammat olika beteenden hos Hillary som visar sig när hon står svarslös och att Trump ska lära sig känna igen dessa signaler.

– De tror att den här psykologiska profilen kan förutsäga hur hon kommer att svara baserat på hennes kroppsspråk och andra saker och ska försöka lära Trump känna igen dem och utnyttja dem, säger en medarbetare enligt Politico.

Lovar att vara lugn

Donald Trump själv har lovat att han ska hålla sig lugn.

– Jag kommer att vara väldigt respektfull mot henne. Jag tycker hon förtjänar det och jag ska vara snäll, säger Trump enligt AP.

– Och om hon är respektfull mot mig så vore det fint.

Sannolikhet just nu att bli president:

Clinton: 71,4%   Trump: 28,6%

Hur kan det skilja så mycket fast opinionen är jämn? Klicka här för förklaring.

Källa: FiveThirtyEight 8 nov (baserat på prognos i alla stater).

Sammanställning: Johan Furusjö