Patient sexchockad på sjukhus i Karlstad

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-14

Vaknade av att medpatient hade sex på rummet

För en magsårspatient på Centralsjukhuset i Karlstad blev vistelsen allt annat än fridfull.

Mannen som fick dela rum med tre kvinnor, vaknade på natten av att en av kvinnorna hade sex med sin make.

Mannen var placerad i en sal med tre kvinnor och hade från början inget att invända mot det. Han berättar dock att en av kvinnorna hade så pass mycket besök att det till slut blev störande. Han påpekade det för personalen och efter det försvann alla utom kvinnans make som inte vek från sin hustrus sida.

– Den andra natten på salen hördes plötsligt hur de låg med varandra, säger han till Nya Wermlands-Tidningen.

”Inte så farligt”

Magsårspatienten fick nog, sprang ut i korridoren för att påkalla personalens uppmärksamhet. Då ska han ha blivit avsnäst med orden ”Det var väl inte så farligt, du ska ju ändå snart gå upp”, skriver NWT.

– Då kom paret ut ur vårt gemensamma rum och försvann in i besöksrummet. Kanske för att avsluta det de påbörjat; vad vet jag. En ilsken blick för att jag hade protesterat fick jag i alla fall av den kärlekskranke mannen, säger han till tidningen

Magsårspatienten kände sig både rädd och kränkt efter händelsen. Efter att han hade blivit utskriven från sjukhuset tog han kontakt med en överordnad för att få svar på om personalen när de vägrade ingripa var etiskt korrekt. ”Nej”, blev svaret då.

”Inte okej”

Medicinklinikens verksamhetschef Berit Hassel känner inte till incidenten som ska ha inträffat för ett år sedan men säger till NWT att det inte får gå till på det här viset.

– Att ha sex så här är förstås inte okej. Det är inget medpatienter ska behöva se eller lyssna på. Det hela låter mycket beklagligt i mina öron, säger Berit Hassel.

ANNONS