Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ragnar, Ragna

Stor polisinsats i Karlskrona under lördagen

Niklas Eriksson

Publicerad 2020-08-22

Polisen genomför under lördagen en större insats i ett område norr om Karlskrona.

”Polisen vill däremot uppmana till att respektera eventuella avspärrningar och att polismans anvisningar följs” skriver de på sin hemsida.

En omfattande polisinsats pågår i Karlskrona-området och har pågått under ett antal timmar under lördagen.

Vad som föranlett detta är i nuläget okänt.

Tidigare under dagen uppgav polisen i region Syd att det rörde sig om ett åklagarlett ärende som inte påbörjats under dagen, det ska alltså handla om en insats i en utredning som pågått en tid.

”Det finns ingen risk eller fara för allmänhet och omgivning, Polisen har kontroll på läge och skeende. Polisen vill däremot uppmana till att respektera eventuella avspärrningar och att polismans anvisningar följs” skriver polisen på sin hemsida vid 17.30-tiden.

Vid 23.30-tiden meddelar polisen region Syd att det fortfarande inte finns någon information att lämna ut i ärendet.

– Vi jobbar inte längre aktivt där vi var tidigare men ärendet lever fortfarande och i nuläget kan vi inte säga något, säger Richard Lundqvist vid polisen i region Syd.

Enligt SVT Nyheter Blekinge är insatsen kopplade till fritagningen från Råby ungdomshem i Lund från tidigare i veckan.

– Det är ingen uppgift som som kommer från oss. Jag varken bekräftar eller dementerar något i ärendet i nuläget, med anledning av ärendets art kan vi inte gå ut med någon information just nu, säger Richard Lundqvist vid polisen i region Syd.

Senare under kvällen dementerar polisen SVT:s uppgifter om de ska eftersöka de förrymda personerna och meddelar att det är en felaktig uppgift.

”Med anledning av de felaktiga uppgifterna får Polisens regionledningscentral många samtal från Karlskrona där man vill lämna tips och iakttagelser om de förrymda personerna från Lund, något som skapar onödig belastning för regionledningscentralen”, skriver polisen strax för klockan 19.

Följ ämnen i artikeln