Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

– Det är rent åt helvete

Uppdaterad 2013-11-01 | Publicerad 2012-04-15

Leif GW Persson sågar polisens arbete – igen

Leif GW Persson har tidigare rasat mot polisen i fallet Marina Johansson.

Och om kroppen nu är funnen borde den ha hittat platsen för länge sedan:

– Det är rent åt helvete, säger kriminologiprofessorn.

Kritisk Leif GW Persson tycker att det är anmärkningsvärt att det är en ideell organisation och inte polisen som gjort fyndet.

Den ideella föreningen Missing People hittade i går en kropp som kan vara saknade Marina Johansson. Fyndplatserna, i skogen ­nära hennes hem och i en intilliggande sjö, har tidigare pekats ut som intressanta av kriminologiprofessorn Leif GW Persson.

– Jag har varit ganska ­säker på att hon ligger i vatten, det sa jag redan i ett­­ ­tidigt stadium. Ofta söker sig gärningsmän till ställen de är förtrogna med sedan ­tidigare, säger han.

Missade blodpöl

Leif GW Persson har tidigare riktat kritik mot polisens utredning, bland annat eftersom man missade en stor blodpöl under sängen i Marinas hus. Att en ideell organisation nu har gjort fynden, och inte polisen, tycker han är anmärkningsvärt.

– Det är rent åt helvete. Det här är en sorgsam historia där Göteborgspolisen inte har visat framfötterna. Om de hittat en madrass i skogen blir jag ännu mer förvånad, säger han.

Kan vara djurben

Han betonar däremot att det ännu är för tidigt att dra några slutsatser om fynden.

– Erfarenhetsmässigt är det inte så lätt att skilja mänskliga benrester från djurben. Även om det är hennes kropp man har ­hittat är det inte säkert att man får en resning mot ­honom (den tidigare misstänkte ex-pojkvännen, reds anm.)

GW Persson fortsätter:

– Det vore skönt om man fick en ända på det här men det är inte helt lätt.