"Domen påverkar hela min klients liv"

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-10

Thomas Bodström nöjd med domen mot Tito Beltran

Barnflickans målsägandebiträde Thomas Bodström är nöjd med hovrättens dom mot Tito Beltran.

– Jag vill understryka att man inte kan glädja sig åt att någon döms till fängelse. Men för min klients räkning som jag nu har träffat så många gånger så känns det bra att hon har fått upprättelse fullt ut i två domstolar, säger han till aftonbladet.se.

Thomas Bodström.

Thomas Bodström har haft en nära kontakt med barnflickan och berättar att domen var mycket viktig för henne.

– Det här ett avgörande steg för att gå vidare. Jag talade med henne för en stund sedan och hon är väldigt lättad. Det här kommer påverka hela hennes liv, säger Thomas Bodström.

Viktig dom

Han berättar att domen mot Tito Beltran är principiellt viktig och kan leda till att fler kvinnor vågar anmäla sexuella övergrepp.

– Det är viktigt att våga anmäla även om det har gått en tid. Många väntar och sedan tror de att bara för att de har väntat så är det ingen mening att anmäla. Många är rädda för rättsprocessen men det här visar att det går att få upprättelse även om det har gått en tid.

Ingen komplott

Rättsprocessen mot Tito Beltran har blivit oerhört uppmärksammad i medierna. Under rättegången har Tito Beltran uttryckt att han har upplevt rättegångarna som en komplott mot honom.

– Jag tror att alla inser att det här är ingen komplott.. Det är ett vanligt mål men med ovanliga människor, säger Thomas Bodström.

Tung process

Thomas Bodström tycker att målet mot Tito Beltran har varit ganska jobbig.

– Det har varit jobbigt med de är konspirationsteorierna kring hela rättsväsendet. Att Tito som befinner sig i en svår situation anklagar alla är mänskligt och det har han rätt att göra. Men jag är trött på alla människor som har uttalat sig utan att ens ha varit på rättegången.

Framför allt har Thomas Bodström reagerat på spekulationerna kring hans klient.

– Vissa har haft en bestämd uppfattning om min klient som har hörts bakom stänga dörrar, något som de rimligtvis inte kan ha någon som helst uppfattning om, säger han.

ANNONS