Granne: ”Det känns jävligt olustigt”

Publicerad 2014-09-23

Det är upprörda känslor i kvarteret i Gävle där en 24-årig kvinna misstänks ha blivit mördad i helgen.

Grannen Joakim Zettergren, 33, har hållit sig hemifrån de senaste dagarna.

– På andra sidan väggen ska en tjej ha blivit styckmördad. Det känns jävligt olustigt, säger han.

28-åringen begärdes i dag häktad och en förhandling är planerad att hållas i morgon på Säters sjukhus.

Det var i lördags som den 28-årige mannen gick in på polishuset och anmälde sig. Han greps och anhölls, på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat och, enligt obekräftade uppgifter, styckat en 24-årig småbarnsmamma.

Det är i nuläget inte helt klarlagt exakt när mordet ska ha inträffat men någon gång under helgen. Polisens kriminaltekniker spärrade av 28-åringens lägenhet samt två större friliggande soprum i området.

”Sovit hos brorsan”

Boende i bostadsområdet på Nordost i Gävle är upprörda och chockade.

Joakim Zettergren, 33, bor i lägenheten alldeles intill 28-åringens bostad. När Aftonbladet är på besök visar Joakim sitt sovrum. Han rynkar på näsan och säger:

– Jag ligger och sover här. På andra sidan väggen ska en tjej ha blivit styckmördad. Det känns jävligt olustigt och jag har sovit hos brorsan sedan mordet blev känt.

Han gör en paus och funderar högt:

– Man undrar ju vad som pågått i lägenheten och hur mordet har gått till.

Vän: ”Jag presenterade dem för varandra”

Joakim berättar att han varken hörde eller såg någonting misstänkt i fredags.

– Nej, ingenting och absolut inget skrik. Sent på kvällen kom några kompisar förbi. Vi snackade och lyssnade på musik. Men ingen reagerade för några märkliga ljud. Det har för övrigt alltid varit lugnt i hans lägenhet. Tror nog bara att jag hört ljud från en fest där under ett år, säger han.

Den nu misstänkte 28-åringen lärde känna den mördade småbarnsmamman när hon gick i högstadiet, enligt en gammal klasskamrat till kvinnan.

– Jag presenterade dem för varandra för många år sedan, säger hon till Aftonbladet.

”Hans sätt gjorde mig obekväm”

Vännen, som vill vara anonym, beskriver 28-åringen som en enstöring.

– Min syster kände honom innan mig. Han sa väldigt underliga saker, höll sig för sig själv, var inte speciellt social. N.N. (24-åringens namn, förf. anm) började umgås med honom efter att jag tog med henne och träffade honom en dag. Jag och hon gick i samma klass och umgicks mycket med varandra. Vi var väldigt nära på den tiden.

Vännen berättar att 24-åringen höll kontakten med mannen medan hon själv inte gjorde det.

– Hans sätt gjorde mig obekväm och hans sätt att se på en fick mig att bara vilja gå, säger hon.

Begärd häktad

Grannen Joakim Zettergren berättar för Aftonbladet att han aldrig pratat med 28-åringen.

- Vi har mötts i dörren vid ett tillfälle. Han vred inte ens på huvudet. Jag har hört hur han gått i väg om morgnarna men annars inget, säger han.

Ulf Back, åklagare och förundersökningsledare i ärendet, begärde i dag 28-åringen häktad. En häktningsförhandling mot honom är planerad att hållas i morgon eftermiddag.

Förhandlingen kommer att hållas på Säters sjukhus i Dalarna där 28-åringen just nu befinner sig. Enligt åklagaren har han flyttats dit på grund av att han mår mycket dåligt.

ANNONS