Mamma knivhuggen – gärningsman identifierad

Uppdaterad 2015-02-04 | Publicerad 2014-11-13

”Utredningen har tagit ett stort steg framåt”

Den 26-åriga tvåbarnsmamman blev utsatt för en brutal knivattack i maj, och länge stod utredningen stilla.

Men efter att Brottscentralen visat nya övervakningsbilder har polisen nu fått in tips som lett till genombrott i utredningen.

– Det här är ett stort steg framåt för utredningen, säger Magnus Solén kriminalinspektör på Västbergapolisen.

Att den 26-åriga småbarnsmamman överlevde det brutala mordförsöket som inträffade den 22 maj i år på Vita Liljans väg i Bredäng var bara ren tur.

Hon var på väg hem vid elvatiden på kvällen och när hon nådde sin port och slog koden passade en okänd man på att smita med henne in.

Lämnar henne blödande kvar

Väl i hissen gick mannen till attack.

– Han hugger han henne. Först i axeln, ett hugg som gör stor skada. Sen hugger han henne i magen så att tarmpaketet ramlar ut. När hon böjer sig framåt hugger han henne i ryggen också. sa Jonas Lindberg, kriminalinspektör på enheten för grova brott på polisen i Söderort då.

Mannen lämnar sedan den unga kvinnan blödande kvar,  springer nedför trappan och ut genom porten.

Där, när mannen fångas en sista gång av övervakningskameran, slutar alla spår efter honom

Aftonbladets program Brottscentralen visade redan då övervakningsbilder på den man som misstänktes för dådet, men det ledde ingen vart.

Misstänks för delaktighet

Dagen efter attacken försöker en man ta ut pengar med småbarnsmammans bankkort och fångas då på övervakningsfilm. Efter att Brottscentralen  tidigare i veckan visat de bilderna så började utredningen äntligen röra på sig.

Sedan programmet har tips kommit in till polisen som gjort att man kunnat identifiera mannen som tros vara medhjälpare till dådet.

– Han är misstänkt för att ha någonting med det här att göra eftersom han använder offrets bankomatkort, säger Magnus Solén kriminalinspektör på Västbergapolisen.

"Stort steg framåt"

Polisen säger att det är efter att Aftonbladet och Brottscentralen visat bilderna som man fått in de tips som lett till identifieringen.

– Det har haft en mycket stor del i det, säger Magnus Solén. Mer konkret betyder det här att man nu gjort ett genombrott.

– Det här är ett stort steg framåt för utredningen, säger han.

Polisen vill i nuläget inte säga om man gjort ett frihetsberövande eller ej.

Mer om fallet i kvällens avsnitt av Brottscentralen.