Turist häktad för mord på bekant i skärgården

Karin Rader/TT

Sofia Hedberg/TT

Uppdaterad 12.10 | Publicerad 11.08

Båten männen färdades i bogserades in till hamn vid Öckerö.

En man i 65-årsåldern har häktats för mord, misstänkt för att dödat en man i samband med en båtfärd i Göteborgs skärgård.

Männen var bekanta och ska ha hamnat i bråk på vägen hem.

Båda männen var turister och på väg hem i en trimaran från en seglingstävling i Norge, säger kammaråklagare Maria Thorell.

– Enligt den misstänkte så har de varit med på någon seglingstävling där de har tävlat tillsammans och nu varit på väg hem, säger hon.

– Sedan har de blivit ovänner och det hela har resulterat i att offret har avlidit.

Göteborgs tingsrätt beslutade under söndagen att häkta mannen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Maria Thorell vill inte lämna några ytterligare detaljer kring händelsen.

– Jag vill inte gå in på detaljer. Mannen häktas för att vi har så pass mycket bevisning att det är sannolika skäl för att han har dödat offret.

Mannen förnekar brott, uppger hans advokat Fredrik Zenngard, som inte vill uttala sig i övrigt om vad hans klient har lämnat för förklaring till det som har hänt.

– Jag vill inte föregripa något, utan utredningen får ha sin gilla gång, säger Zenngard till TT.

Larmet i torsdags kom först in som en båtolycka till havs i Kattegatt i Öckerö kommun, omkring 25 kilometer utanför de yttersta öarna i Göteborgs skärgård.

I en stor räddningsinsats kunde mannen vinschas upp ur havet. Han fördes till sjukhus med ambulanshelikopter men hans liv gick inte att rädda. Senare framkom att händelsen utreds som mord och att den andra mannen hade gripits.