Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Polisjakt efter inbrott på tre systembolag

Jonas Dagson/TT

Publicerad 2024-07-08

En polispatrull förföljde en misstänkt bil efter inbrottet i Hylte. Men jakten fick avbrytas efter en kollision. Arkivbild.

Tjuvar slog till mot Systembolaget på tre platser under natten mot måndag.

– Det börjar i Gnosjö i Småland, 40 minuter senare gör man inbrott i Tranemo och därefter i Hylte, säger Thomas Fuxborg, polisen presstalesperson i region Väst.

Polisen misstänker att det är samma gärningsmän som ligger bakom alla tre inbrotten. En mörk Audi har observerats på alla tre platserna.

I Hylte fick polisen syn på den misstänka bilen och började följa efter den. Jakten tog dock slut i Hallaböke i Halland efter att polisbilen och flyktbilen kolliderat.

Ledningscentralen beslöt då att avbryta jakten då man ansåg att det var för farligt, både för kollegorna, gärningsmännen och allmänheten. Men polisen kom så nära att de kunde se att de satt minst två personer i bilen.

Polisen gör nu brottsplatsundersökningar på alla tre ställena för se om de kan säkra spår som kan binda någon till inbrotten.

Det är oklart om tjuvarna kommit över något då personalen i butikerna inte får komma in och inventera innan polisens undersökningar är klara.