Barnen hängdes upp på krokar

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-06

”Vad ska jag få för straff nu!?”

Enligt åtalet har barnen levt under fruktansvärda förhållanden på fosterhemmet.

När barnen varit olydiga tvingades de in i säckar – och hängdes upp i krokar på vinden.

Nu har barnens fosterföräldrar åtalats för de tortyrliknande brotten, skriver Dala-Demokraten.

Fosterföräldrarna nekar till brott.

Händelserna uppdagades i samband med att en av de fosterhemsplacerade bröderna bröt ihop inför sin nya fostermamma:

– Vad ska jag få för straff nu!? skrek elvaåringen efter att ha tillrättavisats av henne, skriver Dala-Demokratens reporter Gubb Jan Stigson.

Låg i snön

Hon förklarade att han inte skulle straffas alls. Då började pojken berätta om de omfattande övergrepp som hans tidigare fosterföräldrar utsatt honom och hans bröder för.

Paret står nu åtalade för grov fridskränkning, alternativt stämpling till grov fridskränkning.

En äldre pojke som också var fosterhemsplacerad hos paret har enligt bröderna varit delaktig i övergreppen mot dem. Han nekar i huvudsak till gärningarna.

Sov på träbotten

Pojkarna ska bland annat ha stängts in säckar och hängts upp i krokar på vinden där de lämnades i timmar utan mat och vatten. De ska också ha hålits hängande i fötterna ut genom fönster på tredje våningen och tvingats ligga i snön i bara kalsongerna.

Pojkarna har också berättat att de bundits fast vid element eller bjälkar mellan tak och golv. En av pojkarna har berättat att han tvingats sova direkt på sängens träbotten efter att ha kissat i sängen.

Polisen har hos fosterföräldrarna hittat handbojor, snaror, hänglås på dörrar och tygfibrer där pojkarna berättar att de varit bundna.

Fosterföräldrarna nekar till brott och säger att de försökt ge pojkarna ett gott hem. De ser beskyllningarna som en hämnd.