SD-kansli nära Kronofogden

Uppdaterad 2018-08-21 | Publicerad 2012-09-05

Sverigedemokraterna riskerar att hamna hos Kronofogden.

Partiets riksdagskansli har inte betalat försäkringen för en Mazda man leasat och dras nu med inkassokrav.

– Det hade jag ingen aning om, säger Mikael Valtersson, kanslichef på SD:s riksdagskansli.

Inkassokravet gäller försäkringen för en leasad Mazda och kan bli en dyr historia för Sverigedemokraterna. Eftersom man inte betalat försäkringen har man nu åkt på ett inkassokrav - som ännu inte är betalat. Nu riskerar kansliet att dras inför Kronofogden.

– Det har jag ingen aning om. Det kan ha blivit någon miss och jag ska ta och kolla upp det här, säger kanslichefen Mikael Valtersson.

Hur kan det gå så långt att ni riskerar att hamna hos Kronofogden?

– Vi har haft en del problem med postgången. Det har hänt vid flera tillfällen vi har undrat vart brev har tagit vägen. Vi har pratat med riksdagsförvaltningen om det här, inte för att vi misstror dem, men vi vill täppa till alla de problem som funnits.

Enligt Valtersson har post försvunnit tidigare.

– Det finns alltid en risk att saker försvinner på vägen. Men självklart ska jag kolla upp det här och ska se till att det betalas omedelbart, säger han.

Eftersom SD-kansliet inte betalat försäkringen tvingas man nu även betala både trafikförsäkringsavgift och inkassokostnad. Totalt uppgår skulden till 6 180 kronor.

Om SD-kansliet inte betalar inkassokravet innan den 17 september kan inkassoföretaget lämna över ärendet till Kronofogden. Då tillkommer avgifter och kostnader och de riskerar att få en betalningsanmärkning.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln